CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] 1 kematian, 30 cedera pesawat Singapore Airlines lakukan pendaratan cemas di Bangkok. 16 rakyat Malaysia berada dalam pesawat tersebut

  [Copy link]
Post time 23-5-2024 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 08:38 AM
kannn.  lepas tu gi lah jamban ada apa hal..

masalah nya ada sekor tonyok paksa aku telan pil.   ...

Jgn gigih sangat nak bawak pil-pil ni. Yelah kt imigresen malaysia lepas skali kt imigresen belah sana tak lepas plak sebab tak declare ubat-ubatan. Mampuih. Sesetgh negara bab drugs ni walaupun ubat diorg mmg strict.

Cth mcm new zealand la, nz tak benarkan bawak masuk raw food. So even ko bawak epal sebijik tak habis makan atas flight ko tak declare dlm custom card, mmg kene denda la. Dahle org Malaysia ni jenis rebel, undang2 negara sendiri pun taknak patuh ni kan plak undang2 negara luar.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 23-5-2024 07:27 AM
Tapi ko tua sebelum waktu....nampak tak bezanya?

Kahkahkahkahkahkah

Iols dah nenek.. ok la
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:06 AM | Show all posts
Edited by matseh at 23-5-2024 10:08 AM

BAru balik dr Umrah, lps raya hari tu. MAsa pegi smooth.
Masa balik gegar, kejap2 annaouncement suruh duduk, pakai seat belt. Few time announcement susrh crew duduk pakai seat belt. Nak tidur pun x boleh, asyik bergegar je. Dah la tak pernah naik kapal terbang. Bila baca ni, kensel nak pi Anfield  .
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pernah naik kapal terbang yang kecik tu. Berjaya kot. KL - Redang. Seram gila kapal terbang bergegar2 dari awal sampai habis. Pastu masa pilot tu landing aku rasa semua orang tepuk tangan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 08:18 AM
kenapa tonyok nak suruh aku ambil pil bagai.  aku ok je lah tonyok woi

Tonyok nek ko punya bulu lendir berserabai?

Kahkahkahkah..

dah burit palat berkerak tak reti dok diam kasi pitam ler makan sleeping pills...tak menggangu passengers bersebelahan...dgn kemerenyaman ko....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:40 AM | Show all posts
Baru dgr Singapore Airlines bg staf bonus 8 bulan...lepas tu jd kes gini pulak
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 10:52 AM | Show all posts
tk disclose ek nama2 org malaysia hehe saja nk tau
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 08:15 AM
1-2 jam ok lagi. kalau lebih bahaya boskau.  lagi satu elakkan naik katebang pprt

Misi kemanusiaan... apa transport yg ada kita naik je. Takde nak pilih².
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 23-5-2024 10:27 AM
Dulu pernah naik kapal terbang yang kecik tu. Berjaya kot. KL - Redang. Seram gila kapal terbang ber ...

Airplane kecik petite memang goyang gerudi level Inul kocok².
Lagi best waktu nak landing, dia punya junam+full throttle... best siak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 11:13 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 22-5-2024 09:46 PM
Gulf of Bengal. Kalau ke Europe memang akan lalu. It's best kalau ko boleh tidur within 2 hours af ...

Mmg plan naik flight je trus tido klu lalu bay of bengal.tp jenis susah tido dlm flight. Sampai minta ubat tido dr doc pum tk jadi le.dos rendah barangkali. Bila takut berdebar2 lagi susah nk tido
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:39 PM | Show all posts
tragedi SQ ni tak sama lgsg dgn tragedi MAS tu..


tragedi MAS buatkan smpai harini org takut nak naik MAS..tapi kes ni sebaliknya buatkan public makin yakin dan percaya dgn servis dan keselamatan SQ.


korang suka atau tak.Singapork mmg negara yg diberkati..byk benda2 baik yg berlaku kat sana yg tak berlaku kat Mesia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cm_vungtau at 23-5-2024 12:53 PM

Malaysia aje suka kutuk Singapore. Padahal most SEA country sayang kat Singapore. Mereka banyak bantu pelajar2 dari negara2 Asean dengan macam2 bantuan dan biasiswa. Pernah baca berita sekolah pondok di Indonesia pun kerajaan Singapore ada kasi bantuan supaya bukan sekadar belajar ilmu agama, tapi belajar ilmu dunia juga.

Banyak budak2 dari Indonesia, Cambodia, Vietnam etc hidup berubah lepas dapat bantuan Singapore. Ada family yang boleh keluar dari kepompong kemiskinan bila anak2 diorang berjaya.

Bayangkan Asean scholarship Singapore yang mereka kasi tu langsung takde bond. Maksudnya diorang memang kasi duit untuk bantu negara2 Asean bukan untuk buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pilot?
Terer lah pilot kemudi katebang
Kalau gelabah/tak experience boleh jadi Lebih teruk

Tahniah Dan tq pilot Dan crew
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:04 PM | Show all posts
penmerah replied at 23-5-2024 12:54 PM
Siapa pilot?
Terer lah pilot kemudi katebang
Kalau gelabah/tak experience boleh jadi Lebih teruk

betul.. kalau tk kene gaya ke bawah dah... syukur pilot terer!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:06 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-5-2024 09:06 AM
Jgn gigih sangat nak bawak pil-pil ni. Yelah kt imigresen malaysia lepas skali kt imigresen belah  ...

itu lah.  ada team aku dulu masuk bangkok cubaan memandai bawa onboard twister. boleh lepas pulak tu masa screening klia. entah apa dia kena maki dalam imegresen sana nak dekat 4 jam kena sidai.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:07 PM | Show all posts
stingergrumpy replied at 23-5-2024 10:31 AM
Tonyok nek ko punya bulu lendir berserabai?

Kahkahkahkah..

tonyok ingat aku mcm dia agaknya fly sikit muntah.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 01:08 PM | Show all posts
airfilterkotor replied at 23-5-2024 10:54 AM
Misi kemanusiaan... apa transport yg ada kita naik je. Takde nak pilih².

ooo. kau army juga ye
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 01:07 PM
tonyok ingat aku mcm dia agaknya fly sikit muntah.

Nek ko yg muntah palat lendir

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 23-5-2024 01:08 PM
ooo. kau army juga ye

Army tonggang nek ko

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_PariS replied at 23-5-2024 01:04 PM
betul.. kalau tk kene gaya ke bawah dah... syukur pilot terer!

Iye sis,
Paper tulis pesawat drop 6000 kaki or 1.8km Dalam masa 4 mins
Seram sis nak bayang
Fikir nak terjunam jer Tu

Tq Allah Alhamdulillah
Terima kasih pilot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:55 AM GMT+8 , Processed in 0.082449 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list