CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14863|Reply: 88

‘Kami rancang masak di tempat lain namun penuh’ - Tak tahan lapar antara alasan tertuduh kes masak mi segera di stesen minyak

[Copy link]
Post time 22-5-2024 09:08 AM | Show all posts |Read mode






BENTONG – Tertuduh lelaki dalam kes memasak mi segera menggunakan dapur gas di sebuah stesen minyak di Genting Highlands memberitahu Mahkamah Majistret, di sini hari ini bahawa mereka merancang untuk memasak di tempat lain namun lokasi tersebut sudah penuh.


Terdahulu, seorang ejen hartanah, Nur Azira Azman, 23; peniaga kedai makan, Fadhli Zil Ikram Sazalin Isran, 24; pegawai khidmat pelanggan, Nur Fatin Irdina Shahrulnizam, 24, dan pembantu pergigian, Nur Anis Salleh, 24, dituduh di hadapan Majistret Nadhratun Naiem Zainan.



Mengikut kertas pertuduhan, kesemua telah sepakat bertindak memasak menggunakan dapur gas di dalam kawasan stesen minyak di Genting Highlands, kira-kira pukul 1.30 pagi, pada 12 Mei lalu.


Perbuatan tersebut disifatkan sebagai gopoh kerana telah membahayakan keselamatan dan nyawa orang lain dan dituduh di bawah Seksyen 336 Kanun Keseksaan dan dibaca bersama Seksyen 34 Akta sama.


Pada prosiding tersebut, Majistret Nadhratun Naiem Zainan mempersoalkan tindakan yang dilakukan tertuduh tersebut sebelum Fadhli Zil Ikram mengakui kesilapan tersebut dan memberitahu mahkamah pada awalnya mereka merancang untuk memasak di tempat lain namun sudah penuh.


Justeru itu, mereka bertindak memasak di kawasan stesen minyak berkenaan dan beranggapan tempat mereka memasak itu adalah jauh dari ‘nozel’ minyak dan berada di laluan ke tandas.


Sementara tertuduh kedua, Nur Fatin berkata perbuatan tersebut adalah secara rawak kerana mereka telah lapar tanpa memikirkan bahaya yang timbul di kawasan stesen minyak berkenaan.





Kesemua tertuduh yang berasal dari Melaka kemudiannya dikenakan hukuman denda RM500.


Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Zamharir Muhammad Zuhid, manakala kesemua tertuduh tidak diwakili peguam.


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Konon hot ke tu. Acah2 hikers.. Sewa la Sewa ko nk buat gathering2 semua boleh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sundal batak jantan. Terpaling bakal isteri.
Dah kau batak sgt nak viral kan? Apsal yg ni tutup muka? Galak la siap pakai abaya, tudung itam bagai.
Yg sundal sekor tu, siap menyorok2 tapi bontot bulat, shape terbentuk bila dia jalan pakai abaya tu.
Setakat pakai H, bahhahahahhaa. Aku tertawa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Serius bodoh..otak kat bontot masing2...alasan pun bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:06 AM | Show all posts
tu bukan alasan..masa masak tak nampak pulak mcm org tak tahan lapor..ko bukan duduk negara susah nak dapat makanan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
dah macam naik mahkamah syariah plak full black dress blake
iols kalau lapar nak set up itu ini tggu masak pelbagai blh mendatangkan amarah, baik la cari kedai makan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 22-5-2024 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Part masak tu mmg bodoh n salah
Tp yang paling bodoh n salah ialah g upload kt socmed..now viral muka masing2..xmemasal kena byr denda n ada rekod jenayah..dh tahu type M..buat la keje senyap2..ni bising..mendapatla.haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 22-5-2024 10:10 AM
dah macam naik mahkamah syariah plak full black dress blake
iols kalau lapar nak set up itu in ...

Pegi tempat sejuk ni mmg lapar n dapat megi mmg syoklah. Cuma cari la tempat lain yg selamat. Cuma pelik dia kata byk tempat penuh? Pukul 1 pagi kot. Sure ada tanah lapang atas tu boleh je kalau nak masak2. Car park open tu pon rasanya kosong pepagi buta tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Miskin ke nak makan kat kedai? Ape cokia sgt makan megi je mampu.. kena masak sendiri plak tu
Budak2 ni terhegeh hegeh tergedik gedik masa keluar mahkamah. Budak2 kelas hujung kot, tgk keje pun sedih2 je semua. Ingatkan keje profesional nak belagak dgn honda segala
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Alasan apa uols bagi ni.. kan dah dekat stesen minyak, beli la megi cup sorang 1 lepas tu makan kalau kau kebulur megi! Nak lebih kenyang beli la roti. Nanti pendakwa tanya kenapa tak beli makanan dekat stesen minyak, jawapan apa lagi uols nak bagitau
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke kat stesen minyak ada kedai? Makan la roti kot ye kebulur sangat pun. Kalau terbakar stesen minyak tu, geng kau je yang rentung takpela jugak. Ini orang lain jadi mangsa keadaan dek kebingaian korang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 22-5-2024 02:42 AM

Lapar tak menjadikan diri bodoh ya. Ni mmg bodoh sejak azali lagi. Alasan tu pun bodoh sekali. Kepala hotak dia bagi alasan tidak
memikirkan bahaya. Sia2 hidup 24 tahun tak reti nak fikir. Ada akal tak guna.

Betul la komen netz, otak hilang buat beli H
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia tak tau Ada megi cup ke apa?
Adoi la...
Nak jugak masak.ala ala pengembara
Choi
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 22-5-2024 11:13 AM
Dia tak tau Ada megi cup ke apa?
Adoi la...
Nak jugak masak.ala ala pengembara

Kannn....

Akk baru nk komen....setakat nk mkn maggi, kena bawak dapur, kuali, sudip minyak....aduhaiii...otak tertinggal kat mana le dorang ni...

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
i yg ada motorhome boleh masak dlm tu pun tak berani nak berenti kat stesen minyak utk hidupkan api kat compound gitu . Padehal kalau buat jugak nobody knows
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
bagi alasan macam tu boleh ringankan hukuman ke apa. diaorang tertangkap sebab upload kat media sosial or sebab stesyen minyak tu yang report sebab usaha menghalang & menghalau tak berjaya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 22-5-2024 11:26 AM
bagi alasan macam tu boleh ringankan hukuman ke apa. diaorang tertangkap sebab upload kat media sosi ...


I think its the latter... diorang buat bodoh jeeee abaikan usaha2 pekerja stesen minyak tegur kelaku diorang


Dan juga derang besor kepala sbb beramai and ada yang ter viral posting kat soc med.... maka polis kena buat tindakan segera
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah lapar sgt pergi la beli kt kedai stesen myk tu, lagi cepat x payah nak masak. Alasan x masuk akal, mmg korang saje nak cari nahas kt situ, siap bila ada bunyi siren blh lak letak statement mcm mengejek dlm video tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2024 11:34 AM
I think its the latter... diorang buat bodoh jeeee abaikan usaha2 pekerja stesen minyak tegur kela ...

nasib baik betul depa ni. pakat kena denda RM500 sorang ja.
staff stesyen minyak tu berapa orang je. tegur keras sikit silap silap kena pukul ke apa.
patut batalkan je lesen memasing eii geram aku.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2024 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
lucky_peace replied at 22-5-2024 11:37 AM
Kalau dah lapar sgt pergi la beli kt kedai stesen myk tu, lagi cepat x payah nak masak. Alasan x mas ...

Semoga menjadi teladan buat makhluk2 bongok cheapskate mcm 15 ekor ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 176065 Replies : 2928
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28473 Replies : 94
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 10002 Replies : 29
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19913 Replies : 298
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38173 Replies : 298
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91947 Replies : 814
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83982 Replies : 3738
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 14611 Replies : 15
Polis buru penunggang motosikal didakwa bonceng 'makhluk halus'
mojarean_XPolis buru penunggang motosikal didakwa
Views : 2222 Replies : 0
Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan
mojarean_XJenazah Nur Farah Kartini selamat dikebu
Views : 2323 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 09:57 PM GMT+8 , Processed in 0.095036 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list