CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 26559|Reply: 90

Bergambar Dengan Seungri, Dolla Dituduh Sokong Penjenayah - “Mungkin mereka tidak tahu tentang kes jenayah Seungri"

[Copy link]
Post time 22-5-2024 11:58 PM | Show all posts |Read mode




KUMPULAN Dolla dikecam apabila foto mereka bersama bekas anggota kumpulan Big Bang iaitu Seungri tular dalam media sosial sejak semalam.


Foto tersebut mendapat reaksi negatif susulan Seungri pernah terpalit dengan kontroversi berkaitan skandal pelacuran, dadah dan pengubahan wang haram di Korea.


Meskipun bertarikh 5 Disember 2023, rata-rata peminat menyifatkan Dolla tidak sepatutnya bergambar dengan individu yang mempunyai rekod jenayah seperti Seungri.


“Sangat kecewa dengan Dilla kerana sanggup bersama dengan penjenayah.


Memuja Seungri sangatkah? ‘Group’ macam ini nak dibanggakan apabila tunjuk sokongan kepada lelaki tersebut?” kata seorang netizen dalam aplikasi X.


Meskipun begitu, terdapat juga netizen yang bertindak mempertahankan tindakan Dolla bergambar dengan Seungri.


“Mungkin mereka tidak tahu tentang kes jenayah Seungri.


Anggap sahaja Dolla bergambar dengan artis, bukannya menjalin sebarang skandal atau kerjasama dengan Seungri,” komen netizen.


Sejak beberapa hari lalu, nama Seungri menjadi topik bualan netizen tempatan apabila didakwa berkunjung ke Malaysia bagi menjayakan sebuah persembahan tertutup di ibu negara baru-baru ini.


Perkara itu mula mencuri perhatian ramai selepas tular video memaparkan dia membuat persembahan sempena sambutan ulang tahun individu kenamaan.


Terdahulu, pada 2021, Seungri dihukum penjara kerana terlibat dengan kontroversi dan skandal Burning Sun iaitu aktiviti pelacuran dan penyelewengan wang haram di Korea Selatan.


Menurut laporan media, Seungri dihukum penjara selama tiga tahun tetapi hukuman telah dikurangkan kepada 18 bulan sahaja sekali gus menyebabkan banyak pihak tidak berpuas hati.


Sumber – HIBGLAM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2024 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex bf raline


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
seungri now berkuntum kat malaysia kan.. almaklumlah.. meleis batak kpop dan lembut hati maafkan penjenayah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergambar Dengan Seungri, Dolla Dituduh Sokong Penjenayah - “Mungkin mereka tidak tahu tentang kes jenayah Seungri"

Aku baca SHURINGAI... hahahahha... ingat shuringai buat jenayah apa lah pulak ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Birthday kenamaan mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Terkenyit2 terkemut2 muka masing2 bergambo ngan retis internationale
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 12:54 AM | Show all posts
Sangat kecewa dengan Dilla kerana sanggup bersama dengan penjenayah.


Persoalannya, sapekah DILLA?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Seungri je senyum normal kenapa 4 dollah tu terkemut kemek muka masing2 duck face pun ado pelik pulak tengoknya. Terlebih ala kpop dari kpop sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 23-5-2024 01:50 AM
Seungri je senyum normal kenapa 4 dollah tu terkemut kemek muka masing2 duck face pun ado pelik pula ...

Khen.. bajet comel lettew
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesah pulak kahkah. Bukan pemenat depa
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
semua aku tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:11 AM | Show all posts
takpa.. sebab dorang dolah. tu sebab bole amik gmbar
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ewww xkan la xtau.dolla kan ala2 kpop
Kes burning sun kes besar kot.bangga bergambar dgn perogol.jijiks
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
seungri ni kalau dulu dengar cakap abg2 bigbang dia..mesti tak jadi gini. Bongok betul. ikutkan nafsu sgt padahal dgn bigbang pun dah banyak duit
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:42 AM | Show all posts
korean retis pon ramai dh palau kan seungri ni..
retis kite je gedix terhegeh2 nak wefie dengan heols.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan pulak si seungri bukak franchise burning sun kat Malaysia sudah. euwww
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru tgk kat tt pasal Seungri ni. Yg jemput dia dtg tu mesti gang2 dia gak tu. Polis n sprm tak reti nak siasat diaorang ke...atau sebab ada tan sri dlm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:56 AM | Show all posts
slyfynx replied at 23-5-2024 12:54 AM
Persoalannya, sapekah DILLA?

Adik Dollah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke seungri buka restoren kat sini?

Jgn pulak si dolla ni jadi mangsa mcm kes burning sun.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:10 AM | Show all posts
love_warrior replied at 23-5-2024 07:45 AM
Jangan pulak si seungri bukak franchise burning sun kat Malaysia sudah. euwww

ohh no! jgn sebut ada branch burning sun plak,
ckup laa company2 korean buat hal kat msia ni.
iols dlu prnh keje dgn co. korean kat Msia ni, haih buat hal btul.
nak menambahkan jenayah lagi tak perlu laa.. cancel sesiap!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 11:48 PM GMT+8 , Processed in 0.268314 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list