CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20131|Reply: 18

Ketika ramai selebriti Barat memilih senyap tentang Palestin, Cate Blanchett 'bersuara' dengan cara tersendiri

[Copy link]
Post time 23-5-2024 12:00 AM | Show all posts |Read mode




Kemunculan pelakon handalan, Cate Blanchett pada acara karpet merah Festival Filem Cannes, Perancis mencuri perhatian apabila dikatakan mempamerkan solidariti terhadap rakyat Palestin.


Blanchett, 55, diihat tenang dan tersenyum sambil melambaikan tangan ke arah media serta peminat.


Pelakon filem Ocean’s 8 itu gaun berwarna hitam di bahagian hadapan manakala putih di belakang sementara hijau pada sebelah dalam.


Menurut Pengarang Vogue Arabia, Livia Firth, tindakan pelakon kelahiran Australia itu dilihat sebagai salah satu usaha mempamerkan tanda sokongan terhadap Palestin.


“Warna pakaiannya sama seperti bendera Palestin yang bergabungkan dengan warna merah karpet,” katanya.


Tindakan Blanchett itu sekali gus dihujani pujian kerana dilihat berani menyuarakan sokongannya terhadap Palestin.


Pada Oktober lalu, Blanchett bersama 55 bintang Hollywood lain telah menandatangi surat terbuka kepada Presiden Amerika Syarikat, Joe Biden bagi menggesa gencatan senjata di Gaza.




Malah, beliau sendiri pernah menggesa pemimpin negara Eropah untuk memberi perlindungan kepada rakyat Palestin di negara mereka.


“Saya bukan orang Syria. Saya bukan orang Ukraine. Saya bukan orang Yaman, Saya bukan orang Afghanistan. Saya bukan orang Sudan. Saya bukan Israel atau Palestin.


“Saya bukan ahli politik. Saya bukan pakar. Tetapi saya adalah saksi dan telah menyaksikan korban perang, keganasan dan penganiayaan manusia dari seluruh dunia.


“Saya tidak boleh berpaling muka melihat perkara ini berlaku,” katanya.


Untuk info Festival Filem Cannes menyaksikan barisan artis papan atas dari pelbagai negara berkumpulan untuk saling bertukar pendapat tentang dunia perfileman dunia.


  



Sumber – KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 07:41 AM | Show all posts
terlalu awl iols nak komen psl kate ni. tp hoping for a good sign for other celebrities to follow too. yg plg rengsa si jlaw tu. yih! katniss averdeen my a**.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 08:24 AM | Show all posts
iols masa memula tgk gambar ni kat apps X,
puas laa pikir mna plak kaler red kat baju,
skali lerrrr carpet tu dah merah rupanya!

tp mmg pandai laa designer tu create.
sbb merah tu mengambarkan pd bendera (merangkap) juga blood (darah).
accentuuh!

Cate ni mmg dari dlu sokong Palestine.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 09:05 AM | Show all posts
bIJAK designer ni tak guna warna merah.. nah kau seluas2 kapet merah cate blanchett ni slay gaun dia.. good job!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:47 AM | Show all posts
serving kan akak cate ni.zendaya whooooo?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 10:51 AM | Show all posts
BoongaKertas replied at 23-5-2024 07:41 AM
terlalu awl iols nak komen psl kate ni. tp hoping for a good sign for other celebrities to follow to ...

dia mmg consistent psl human rights.ini video dia bagi speech kat european parliment.x sure bila..mungkin akhir tahun lps atau awal tahun ni.





Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2024 10:56 AM | Show all posts
lasagna replied at 23-5-2024 08:24 AM
iols masa memula tgk gambar ni kat apps X,
puas laa pikir mna plak kaler red kat baju,
skali lerrrr  ...

bendera palestine ada 4 warna.designer buat dress ni mmg kreatif.kalo pakai  warna betul mungkin inappropriate.jadi belakang dress tu kaler pink ...campuran merah ,putih.


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 12:38 PM | Show all posts
alesandra replied at 23-5-2024 10:56 AM
bendera palestine ada 4 warna.designer buat dress ni mmg kreatif.kalo pakai  warna betul mungkin i ...

ahhhh ic ic.. belakang lain kaler, so depan jer laa black.
very genius, simple yet genius!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2024 01:59 PM | Show all posts
alesandra replied at 23-5-2024 02:51 AM
dia mmg consistent psl human rights.ini video dia bagi speech kat european parliment.x sure bila.. ...

thanks chuols. cuma iols masih skeptikal sikit psl retis hollywood. angie yg iols adore tu pun sekali tu jer pernah post psl what happened in gaza. tp takpe, iols tetap meraikan kate ni berfesyen mcm ni with the hope semua retis later follow.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
You ma’am deserve a special standing ovation
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 06:05 PM | Show all posts
desperate nya ummah isle nak kan pengiktirafan dari retis hollywood kapir, sampai pink pon sanggup claim putih. ermm udah2 jer nak kan validation dari warga kapir yg ore isle juga benci dok asik kristiang musuh isle, yahudik musuh isle
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:18 PM | Show all posts
Edited by alesandra at 23-5-2024 07:31 PM
BoongaKertas replied at 23-5-2024 01:59 PM
thanks chuols. cuma iols masih skeptikal sikit psl retis hollywood. angie yg iols adore tu pun sek ...

ha..ah... kan.angie ni  ada bau2 fake .masa blockout tu dia ada buat video tak?ke itu video lama?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 07:30 PM | Show all posts
_blackbird replied at 23-5-2024 06:05 PM
desperate nya ummah isle nak kan pengiktirafan dari retis hollywood kapir, sampai pink pon sanggup c ...

aawww.. poor little shit lack of artistic ability  this dress created by project runaway winner... irina shabayeva.agak2 gal gadot yg talentless tu sudi x pakai???









Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2024 09:10 PM | Show all posts
Selain komen2 warganet mengatakan CB bersolidariti dengan Palestine....bagi saya dress yg CB pakai ni simple ja, cuma guna kain satin plain 3 colour + rantai bawah bahu dan jahit jah huhuh tapi CB really pull the dress...she looks stunning...xjemu tgk penampilan akak Cate utk Festival Cannes tahun ni....done puji
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Klo dah buat cmni mmg bersedia dah tok di cancel zionist film maker
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2024 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
hebattt.. tahniah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2024 07:49 AM | Show all posts
alesandra replied at 23-5-2024 11:18 AM
ha..ah... kan.angie ni  ada bau2 fake .masa blockout tu dia ada buat video tak?ke itu video lama?
...

angie ada sekali jer dia post. pastu iols dah blocked dah sbb geram dgn sheols. tu pun dia pos lps org bising kenapa dia diam. iols speku dia mmg nak bersuara tp kang habis plak source of income sheols kan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2024 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 04:04 PM | Show all posts
cantik gak gown CB nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

12-7-2024 11:45 PM GMT+8 , Processed in 0.481960 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list