CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 18693|Reply: 2

“Saya Rasa Impak Tu Hanya Di Malaysia..” – Rossa Mengakui Budaya Boikot Di Indonesia Tidak Sekuat Rakyat Malaysia

[Copy link]
Post time 28-5-2024 11:22 PM | Show all posts |Read mode




Penyanyi terkenal berasal dari negara seberang iaitu Rossa mengakui solidariti rakyat Malaysia dalam menyokong Palestin lebih tegar berbanding rakyat Indonesia.


Menurut penyanyi terkemuka ini, dia mengakui impak budaya boikot yang dilancarkan oleh rakyat Malaysia amat memberi kesan. Contohnya dalam gerakan Blockout 2024 yang tular baru-baru ni.


Tambah Rossa, dia berpendapat mungkin rakyat negaranya telalu ramai dan mempunyai pelbagai pemikiran dan pendapat masing-masing dalam hal yang melibatkan isu berkenaan.


"Sebenarnya gerakan boikot di Indonesia tidak sekuat di Malaysia. Saya merasakan impak blockout itu hanya di Malaysia."

"Mungkin kerana di Indonesia negaranya besar jadi, ada sebahagian masyarakat mempunyai pemikiran masing-masing tapi ianya tidak mengurangkan rasa solidariti terhadap Palestin."


Dalam masa yang sama, Rossa turut menyatakan pendiriannya mengenai hal memboikot ini. Katanya, dia kini mencuba untuk tidak mempromosikan mana-mana produk atau jenama yang mempunyai kaitan dengan Zionis.


"Saya tidak mempromosi barangan jenama pro Israel. Dia sebenarnya bergantung juga, kalau untuk tujuan kerja dan selagi ia bukan hard sell, mungkin saya tidak kisah untuk terlibat menghadiri acara mereka."


  



Sekadar info, gerakan Blockout 2024 ini dimulakan oleh pengguna media sosial bagi menggesa netizen menyekat dan tak menyokong artis-artis atau influencer yang bekerjasama dengan jenama yang tak menyokong Palestin.


SUMBER : Portal/Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-5-2024 10:45 AM | Show all posts
sbb tu iols unfollow and block retis2 indo tho yg plg iols suka mcm dian sostro tu. yih! geram sbb x guna platform diorng. hmm..then again, its ur choice and mine too. #blockedandblah
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2024 01:38 PM | Show all posts
takut periuk nasi hilang uolls...takperla hak masing2...
kita turut tumpang simpati dan mendoakan saudara kita d sana namun kita disini tetap nak hidup kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

12-7-2024 10:12 PM GMT+8 , Processed in 0.184448 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list