CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9421|Reply: 28

Suami Bunga Citra Lestari Disyaki Seleweng Wang Milik Syarikat Bersama Bekas Isteri Berjumlah RM 1.7 Juta

[Copy link]
Post time 4-6-2024 10:48 PM | Show all posts |Read mode




Terkini, dunia hiburan dikejutkan dengan berita berhubung suami kepada penyanyi terkemuka Indonesia, Bunga Citra Lestari iaitu Tiko Aryawardhana yang telah didakwa melakukan penyelewengan wang syarikat yang diusahakan bersama bekas isterinya.


Menurut sumber, Tiko yang merupakan pengarah syarikat PT Arjuna Advaya Sanjaya (AAS) telah menggelapkan wang syarikat berjumlah RM1.7 juta di antara tahun 2015 hingga 2021. Makala bekas isterinya, Arina Winarto merupakan pemilik dan pemegang saham syarikat yang sama menurut peguam Arina bernama Leo Serigar.


  



"Tiko dan Arina menubuhkan syarikat berkenaan dan ketika itu anak guam saya bertindak sebagai pemegang saham dan Tiko memegang jawatan sebagai pengarah.

"Bagaimanapun semua modal syarikat secara keseluruhannya dikeluarkan oleh Arina."


Di samping itu, Leo turut mendedahkan sepanjang syarikat berkenaan beroperasi, Arina meletakkan segala kepercayaan kepada bekas suaminya itu membuatkan Tiko memiliki kuasa penuh dalam mengurus kegiatan perniagaan termasuk urusan kewangan.


Namun, dirinya mula berasa curiga terhadap Tiko apabila menemukan dua dokumen P&L (profit and loss) yang mencurigakan.


"Konflik bermula sekitar 2019 apabila Tiko menyatakan hasrat menutup syarikat kerana sudah tidak mampu membayar sewa."



"Bagaimanapun dokumen profit and loss yang mencurigakan membuatkan Arina mula menyiasat dan mendapat laporan tersebut dimanipulasi.



"Daripada situ, Arina melakukan siasatan dan audit menyeluruh sebelum mendapati terdapat penggunaan dana sebanyak RM1.7 juta yang tidak jelas."


Susulan kejadian itu, Arina telah membuat laporan polis pada 2022 setelah Tiko gagal memberi penjelasan kukuh terhadap hasil audit yang dibuat. Kes tersebut kini sedang dalam siasatan dan masih belum mendapat maklum balas daripada pihak Tiko.


Untuk info, Tiko dan Arina bernikah pada 26 Jun 2014 namun berpisah pada 28 Oktober 2021 dan Tiko kemudian mendirikan rumah tangga bersama Bunga pada Disember tahun lalu.




Sumber : Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-6-2024 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde yg komen lagi? I akan comeback lepas acik2 forum komen
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2024 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
muka hensem tapi sengkek rupanya laki BCL ni, dh kikis ex wife skrg nk kikis BCL plak ke..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Hadap je lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 12:31 AM | Show all posts
Kalau cerai dengan husband ni, adakah akan pakai surname Sinclair balik?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 08:19 AM | Show all posts
hope sheols pandai jgn kasi dikikis.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-6-2024 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
gerbera.memopad replied at 5-6-2024 12:31 AM
Kalau cerai dengan husband ni, adakah akan pakai surname Sinclair balik?

Ak pn terpikir bende yg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 01:04 PM | Show all posts
Tu pasal jgn ingat cinta tulus semata-mata...dia pun pandai tau ko masyuk. Arwah AS banyak tinggalkan reta and biznes. Ce la cari laki yg tajir melintir..baru la aman aman hidup..kata nyonya sosialitas.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2024 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sejak kwen dgn mamat ni,byk cite tak best kuar psl unge ya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 04:37 PM | Show all posts
Laki bcl kerja kat maybank kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kata lakinya banker tu pun tipu kan, padahal DJ bight club ajer. Netz sana dah bising
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 07:08 PM | Show all posts
Edited by nuki12 at 5-6-2024 07:10 PM


Baru je lagi bcl duet dgn laki dia di ultah ke 65 Maybank indonesia last month

Sebelum kahwin mmg dah byk cite tak best laki dia ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nape la i rasa mcm tak lama diorg ni...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2024 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
nuki12 replied at 5-6-2024 07:08 PM
Baru je lagi bcl duet dgn laki dia di ultah ke 65 Maybank indonesia last month

Sebelum kahwin mmg  ...

Oh keje dgn mbb indo rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 11:45 AM | Show all posts
klau iols adalah bcl, iols dh menyesal dh tu, yela ex husband kan husband yg terbaik katanya, gosip yg bukan2 pun x prnh dgr. tpi lps husb nya pergi, kahwin pulok dgn org gini, aduhai. tkpela jodoh kan cerminan diri hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2024 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
nuki12 replied at 5-6-2024 07:08 PM
Baru je lagi bcl duet dgn laki dia di ultah ke 65 Maybank indonesia last month

Sebelum kahwin mmg  ...

tak sweet pun.. lgsg tak sama cam dgn ashraf.. laki ni tak nampak cinta mati kt bcl pun.. nampak bcl yg in love ngan mamat ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2024 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kwen ngn mamat ni nmpk jelas imej bcl yg suka berparti...dlu ngn arwah pn berparti juga..tp nmpk terjaga juga la imej dia...skrg nmpk mcm try hard nauuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by doubleA at 7-6-2024 12:24 AM

Hebat dapat tekel bcl. Harap bcl tak bodo biarkan diri dikikis. Dengan arwah asraf dulu sama2 usahakan bisnes dan memang arwah yg manage bisnes pun kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ohh nooo kak unge, lari cepat2. Red flag je ni tiko ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Gold999 replied at 6-6-2024 05:41 PM
Sejak kwen ngn mamat ni nmpk jelas imej bcl yg suka berparti...dlu ngn arwah pn berparti juga..tp nm ...

Parti..mabuk
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

12-7-2024 10:07 PM GMT+8 , Processed in 0.229382 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list