CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4155|Reply: 18

Netizen Malaysia Terhibur Zayn Malik Anggap Ubat Batuk Cap Ibu Dan Anak ‘Eliksir’ Istimewa

  [Copy link]
Post time 7-6-2024 03:48 PM | Show all posts |Read mode




Penyanyi popular antarabangsa, Zayn Malik menjadi tular dalam kalangan netizen Malaysia gara-gara video TikTok ini.


Dalam hantaran itu, bekas ahli kumpulan One Direction itu berkongsi minuman yang diamalkan bagi tujuan menjaga kualiti suaranya supaya kekal baik.


Namun, apa yang mencuri tumpuan netizen adalah penyanyi itu menunjukkan ubat batuk Cap Ibu & Anak yang sinonim dengan rakyat Malaysia bagi melegakan sakit tekak dan batuk.





"Ini seperti madu dari China yang mana ia sangat bagus untuk (penjagaan) pita suara anda. Saya namakannya sebagai eliksir istimewa.


"Saya bawa ni ke mana saya pergi terutama untuk bernyanyi… campurkan dengan sedikit air."


Malah, bekas suami kepada model terkenal antarabangsa Gigi Hadid itu turut menganggap ubat batuk tersebut sebagai ‘eliksir’ istimewa dan mempunyai rasa seperti madu.


Menjengah ke ruangan komen video tersebut, ia dipenuhi dengan komen netizen Malaysia yang terhibur dengan perkongsian penyanyi itu.






Malah, ada juga yang mendakwa mengamalkan ubat batuk untuk tujuan yang sama seperti Zayn Malik.


Sumber : Beautifulnara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-6-2024 04:09 PM | Show all posts
Tu belum lagi kalau dia tau other brands yg locals selalu guna cam Kelapa Laut Apreka, gamat hurix, prospan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2024 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tatoo mengalahkan yahodi
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2024 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tattoo tu nampak serabut
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
hesmes & cantik maknosia pakistan ni noh, tadi baru jumpa dua orang laki bini plus anak kecik memang segak segak la depa nih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 09:23 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 09:25 PM | Show all posts
Buruk tattoo heols. Tk pnh makan ubat batuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila pulak dia kawin dgn gigi hadid?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 06:24 PM | Show all posts
Mamidingdong replied at 10-6-2024 01:04 AM
Bila pulak dia kawin dgn gigi hadid?

Admin x buat research
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 08:17 AM | Show all posts
laku keras la cap ibu dan anak lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2024 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
semak tattoo
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2024 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
babyLON. replied at 16-6-2024 05:27 PM
semak tattoo

kann
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2024 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ubat ni berkesan ke? Pernah try tak hilang pun batuk hm
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
ubat batuk ni manis ting ting yakmat..iols oernah makan dulu tp xingt dh berkesan ke x
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2024 03:27 PM | Show all posts
penah try gak ubat batuk ni... sama je mcm ubat batuk yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2024 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
suka rasa dia. mmg ubat batuk ni dr china ke dr mesia?
btw, penuh gila tatuu zayn.. huduh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-6-2024 10:52 AM | Show all posts
seibei replied at 24-6-2024 10:04 PM
suka rasa dia. mmg ubat batuk ni dr china ke dr mesia?
btw, penuh gila tatuu zayn.. huduh

ubat batuk msia siap certified halal jakim uols..
consume tanpa rse was-was, tp mmg padu ubat btuk ni.
resepi tu mebi dr asal china dia campur sket dgn madu.
campur dgn air, kalau tgh demam/batuk/selsema, terus tido mati.
rasa mcm kena drug oooo hihi


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2024 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ok nk kena bangga ke ni???
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2024 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aih.... Tattoo x class langsung.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.067257 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list