CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10639|Reply: 13

‘Tak pasal-pasal dua penunggang motosikal jadi mangsa’

[Copy link]
Post time 9-6-2024 11:16 AM | Show all posts |Read mode




PETALING JAYA – Dua penunggang motosikal menjadi mangsa kemalangan gara-gara kecuaian seorang pemandu kereta yang tidak menarik brek tangan sehingga kenderaannya mengundur.


Kejadian yang tular di laman Facebook itu dipercayai berlaku di hadapan sebuah pusat servis kenderaan di Balakong, dekat sini.


Menerusi klip video berdurasi 51 saat itu, kelihatan sebuah kereta berwarna putih telah masuk ke premis tersebut dan kemudiannya dilihat mengundur dengan pintu di sebelah pemandu tidak ditutup.


Kenderaan itu mengundur dari kawasan parkir sehingga ke tengah jalan di hadapan pusat servis tersebut.


Ketika kereta itu mengundur, dua buah motosikal gagal mengelak lalu merempuh kenderaan yang dipercayai tiada pemandu itu.


Bagaimanapun, tidak diketahui keadaan kedua-dua penunggang tersebut sama ada cedera parah atau sebaliknya.


Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengguna menyelar tindakan pemandu kereta tersebut yang tidak menarik brek tangan ketika berhenti dan parkir.


“Apa yang kelam kabut sangat, handbrake (brek tangan) tak tarik, orang lain jadi mangsa,”tulis Ismile Jaxx.


  



Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Mohd Azaharie Airi.


“Lesen beli ke macam mana, parking kereta tak tarik handbrake (brek tangan),”luahnya.


Sumber -KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 03:01 PM | Show all posts
Staff service ke yg cuai ni..??
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
cuai sangat2
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Proton ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 03:10 PM | Show all posts
eh kereta tu ada manual ke? bukan semua auto? jarang sangat kita boh kat N, biasa terus P...

dah la parking rushing aje, bebal.... guard 1st responder tu pulak, tak berani la nak komen........ terhegeh2 nak bagi bantuan atau warning ke jalan sana...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pintu tak tutup, hbreak x tarik. Mesti jenis kat umah suar dlm main lepas gitu je kat mana2
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2024 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Celakanya perangai.tk pasal2 orng lain jadi mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Arwah bapak aku marah kalau time parking kereta letak N.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2024 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
cuai. harap penunggang2 tlibat xcedera parah. kesiannya kalau smpai tahap hilang keupayaan nk bkerja sbb kcuaian mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2024 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
tgk jln mcm mendatar je
ke letak kat R tp handbrake tarik tak habis

aku pernah tersilap letak kat D pastu handbrake kurang cengkam
mujur kawan aku perasan kete dah start berjalan

terus aku masuk semula kat kete tekan brek
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 12:22 AM | Show all posts
driver tak tahan nak gi jamban ke dok kalut kemahen..
kalau staff yang drive kereta customer, naya la nak menjawab..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena berwaspada senantiasa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pintu pun tak sempat tutup
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 04:06 PM | Show all posts
Kereta apa ni? Kereta ni pakai electronic parking brake ke? Pada pendapat aku parking brake tu patut pakai biasa aje, jangan gatal nak nak di-elektronik-kan. Kebarangkalian benda tu malfunction akibat ia sendiri rosak atau kesilapan input pemandu adalah tinggi berbanding parking brake biasa.

Tak payah lah nak mengata lesen beli ke apa. Sebabnya kereta yang dipakai waktu belajar tak ada benda-benda elektronik kejadah semua ni.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 177719 Replies : 2977
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3612 Replies : 25
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 259906 Replies : 293
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 14612 Replies : 10
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 11630 Replies : 31
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38184 Replies : 299
Pemandu e-hailing  Syahrul Ashraf Dahlan, 33, dilaporkan hilang , maklum hantar pelanggan ke Teluk Intan
YgBenarPemandu e-hailing Syahrul Ashraf Dahlan
Views : 44204 Replies : 44
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28473 Replies : 94
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19913 Replies : 298
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91947 Replies : 814

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 10:51 PM GMT+8 , Processed in 0.096894 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list