CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9927|Reply: 12

Pertandingan ratu cantik Miss AI pertama di dunia

[Copy link]
Post time 9-6-2024 11:23 AM | Show all posts |Read mode




KEJELITAAN model kepintaran buatan (AI) kini dipertandingkan dalam arena ratu cantik Fanvue Miss AI buat pertama kalinya di dunia.


Pertandingan ini akan menilai peserta dari aspek kecantikan, pengaruh media sosial dan penggunaan alat AI oleh pencipta mereka.


Pertandingan yang bermula pada April oleh Fanvue itu menjadi topik perbualan hangat seluruh dunia dan juga mencetuskan kontroversi dalam kalangan warganet.


Berdasarkan populariti model AI seperti Aitana Lopez dan Emily Pellegrini di media sosial, acara sebegini ini pasti akan berlaku dan ada signifikannya.


Kira-kira 1,500 gadis yang dijana AI telah diserahkan oleh pencipta mereka dari seluruh dunia, tetapi hanya 10 daripada yang layak ke peringkat akhir.


Tiga peserta teratas berpeluang memenangi hadiah berjumlah AS$20,000, (RM61,720).


Acara sebegini membawa makna yang lebih besar bukan sekadar hadiah wang tunai kerana memenangi pertandingan ratu cantik pertama di dunia untuk model wanita yang dijana AI pasti akan membuka peluang baharu dalam ruang AI yang semakin berkembang pesat.


ANNE KERDI




Salah satu peserta model AI, Anne Kerdi dari Perancis mahu mahu mempromosikan wilayah Perancis iaitu Brittany.


Dia mewakili Brittany dalam pelbagai aspek seperti pelancongan, sejarah, budaya, acara, gastronomi dan banyak lagi.


“Anugerah ini mahu memperkenalkan pencipta disebalik penghasilan model AI yang sangat jelita dan popular itu.


“Tiada seorang pun daripada kita tahu tentang latar belakang dan kisah mereka yang menghasilkan model-model AI ini.


“Itulah keindahan ruang pencipta AI,” kata pencipta bersama Fanvue, Will Monange.


AI sudah pun digambarkan sebagai sempadan baharu dalam pemasaran kandungan dan pengaruh dengan kelebihan yang paling kerap disebut ialah ketersediaan model 24/7.


KENZA LAYLI (Maghribi)





Begitu juga penyelenggaraan yang rendah berbanding orang sebenar dan boleh muncul hampir di mana-mana pada bila-bila masa.


Tambahnya, teknologi ini masih belum sempurna, kerana kebanyakan model yang dijana AI masih mudah dikenali sebagai ‘palsu’, tetapi teknologi ini berkembang pada kelajuan yang sangat pantas.


Di sebalik populariti avatar yang dijana AI, pertandingan Miss AI pertama di dunia turut mendapat kritikan kerana dikhuatiri akan memburukkan lagi standard kecantikan tidak realistik yang ditetapkan oleh media sosial.


Keputusan pertandingan Fanvue Miss AI akan diumumkan menjelang akhir bulan ini.


Sumber - RELEVAN
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tak berapa faham la.. so sape yg bertanding??
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai kan hasil dari real person yg ditukar jd Ai
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 03:27 PM | Show all posts
Version Ai


Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 03:28 PM | Show all posts
Version original..asal




Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 03:47 PM | Show all posts
wanita2 AI ni betul2 distort pemikiran lelaki...mencipta wanita sempurna akan menyebabkan penerimaan realiti akan menyedihkan

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-6-2024 04:01 PM | Show all posts

sangat cantik... luar dari biasa cantiknya.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 10-6-2024 03:47 PM
wanita2 AI ni betul2 distort pemikiran lelaki...mencipta wanita sempurna akan menyebabkan penerimaan ...

Kahkah.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2024 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak cukup dengan mekap, filter ni tambah plak teknologi AI. Betapa manusia kejar kesempurnaan luaran. Hakikat nya sedey.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 04:47 PM | Show all posts
menakutkan teknologi sekarang ni. takboleh beza dah mana yg betul mana yg tipu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
LipasComel replied at 10-6-2024 04:47 PM
menakutkan teknologi sekarang ni. takboleh beza dah mana yg betul mana yg tipu

Jgn lupa..scammer akan guna teknologi ni untuk scam semua org.....cane kita nk bezakan yg real dgn fake kalau Ai lebih detail dlm semuanya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2024 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
AI ni sempurnakan semua yg kurang sempurna. Lawa giler
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2024 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki kalau dah biasa dgn yg fake, lepaih ni bleh terima yg original ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 176065 Replies : 2928
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28473 Replies : 94
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 10002 Replies : 29
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19913 Replies : 298
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38173 Replies : 298
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91947 Replies : 814
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 83982 Replies : 3738
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 14611 Replies : 15
Polis buru penunggang motosikal didakwa bonceng 'makhluk halus'
mojarean_XPolis buru penunggang motosikal didakwa
Views : 2222 Replies : 0
Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan
mojarean_XJenazah Nur Farah Kartini selamat dikebu
Views : 2323 Replies : 0

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.063927 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list