CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6382|Reply: 54

[Tempatan] TENDER TERPILIH..... Bunga-bunga Cinta Rasuah Madani telah berputik... UPDATE #45: latar belakang syarikat2 bermasalah siap ada tindakan tatatertib

  [Copy link]
Post time 14-6-2024 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Perwira2022 at 16-6-2024 07:41 AM

KENAPA TENDER TERPILIH?

Nak tanya PMX kenapa projek ni tak guna kaedah tender terbuka??

PMX yang janji masa pilihanraya umum ke-14 dan ke-15 nak laksana tender terbuka sahaja.

Kecuali projek libatkan keselamatan boleh lah runding terus atau tender terpilih.

Lepas jadi Perdana Menteri, dia ulang lagi takde rundingan terus perolehan kerajaan bawah dia.

Senyap-senyap Setpol PM hantar nama kontraktor untuk tender terpilih.

Setpol Perdana Menteri ni boss dia sapa? PERDANA MENTERI lah...

Projek nak bina hospital ni ramai je kontraktor CIDB G7 yang berkelayakan kot.

Kenapa nak tender terpilih?

Kecin rakyat??

Tatakelongkang??

Haaa saya putat halim......

Salam Jumaat,
Nurul Islam Mohamed Yusoff

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakalan layu di pusara.


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 02:27 PM | Show all posts
laku ke surat cmni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp megah holding x msk tender ni? Mcm mn nasib 50 000 pekerja kita nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 03:22 PM | Show all posts
Mesti yg kutip berita ni pun tak pernah masuk tender kerajaan kan?  Pre qualification for Open tenders.  6 syarikat ni dah lulus pra kelayakan (pre qualification) ataupun nak masuk pra kelayakaan (cerita cut and paste tapi paste bab yg nak orang percaya je kan).  Ini process pertama nanti ada lagi process nya.  bukannya orang tu bg nama syarikat ni terus dapat project.  Yg kutip cerita pun bangang yg buat cerita pun sama.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Di zaman umno dulu guna kaedah yang sama, konfem dituduh salahguna kuasa, rasuah, songlap etc

Padahal memang normal dari dulu pon benda2 camni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-6-2024 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 14-6-2024 04:15 PM
Di zaman umno dulu guna kaedah yang sama, konfem dituduh salahguna kuasa, rasuah, songlap etc

Padah ...

dolu dolu berguling dari Perlis hingga ke Sabah sbb nak bantah....ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 04:54 PM | Show all posts
madanon kan BERSHIT....ehhh silap....BERSIH...
INI SEMUA PELSU...PELSU
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 04:58 PM | Show all posts
otai_g replied at 14-6-2024 02:47 PM
Knp megah holding x msk tender ni? Mcm mn nasib 50 000 pekerja kita nanti?

hahahahahaha.....tersembur kopi aku....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 14-6-2024 04:25 PM
dolu dolu berguling dari Perlis hingga ke Sabah sbb nak bantah....ha ha ha

Tatakelentong.....tong tong tong torontongtong tong(mengajuk ceramah samsul debat) manyak untonggg wooo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2024 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 14-6-2024 03:22 PM
Mesti yg kutip berita ni pun tak pernah masuk tender kerajaan kan?  Pre qualification for Open tende ...

Taip panjang lebar tapi bodoh tak baca frasa TENDER TERPILIH dalam surat tu

Sah sah dia sebut TERPILIH, bukan TERBUKA

Ke maksud dua-dua tu sama pada kau?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2024 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 14-6-2024 04:15 PM
Di zaman umno dulu guna kaedah yang sama, konfem dituduh salahguna kuasa, rasuah, songlap etc

Padah ...

Itu la pasal, kan...

UMNO BN buat semua salah, berdosa, korup, jahat, sakau, lanun.

PH buat (benda yg sama).... Suci, bersih, qudus, sakral, halalan toyyiba, maqasid syariah, madani, imam mahdi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 14-6-2024 05:07 PM
Itu la pasal, kan...

UMNO BN buat semua salah, berdosa, korup, jahat, sakau, lanun.


Rupanya apa yang umno buat selama ini benar (dorang sendiri cakap), cuma dibikin gempak seolah olah kontraktor umno terjah masuk pejabat DO sambil usung beg berisi wang tunai berjumlah 10 juta lalu berkata "ini projek saya punya nah ini songlapan untuk awak rm10 juta"
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 06:00 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 14-6-2024 05:05 PM
Taip panjang lebar tapi bodoh tak baca frasa TENDER TERPILIH dalam surat tu

Sah sah dia sebut  ...

Tu la sebab aku cakap kau tu tak pernah masuk tender kerajaan.  Memang itu la ayat nya dalam bahasa melayu. tender terbuka tapi ada pra kelayakan notis dia Pra kelayakan tender terpilih.  Tender terpilih tu usually untuk satu project yg fast track. Boleh pi la agensi kerajaan yg berkenaan ada dia buat slide deck cara process procurement dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:07 PM | Show all posts
Samerosie replied at 14-6-2024 03:22 PM
Mesti yg kutip berita ni pun tak pernah masuk tender kerajaan kan?  Pre qualification for Open tende ...

Hang faham ke bahlol napa org pertikaikan? Sbb dulu depa yg tak setuju menda ni dan tuduh org korup...faham ke bahlol?

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:10 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 14-6-2024 09:07 AM
Itu la pasal, kan...

UMNO BN buat semua salah, berdosa, korup, jahat, sakau, lanun.

Redha holding tu takut buat keje sambil bermuka redho ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2024 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 14-6-2024 02:47 PM
Knp megah holding x msk tender ni? Mcm mn nasib 50 000 pekerja kita nanti?

250000 orang pekerja..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 14-6-2024 06:00 PM
Tu la sebab aku cakap kau tu tak pernah masuk tender kerajaan.  Memang itu la ayat nya dalam bahas ...

ni yg dh shortlisted..before shortlisted tu lar tender terbuka..bleh cross check kt website agensi tu msti ade iklan open tender nie..btul dh prosedur ni tp tu lah khen yg shortlisted tuh msti ade terselit seketul dua vendor pebret
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan aku kenapa surat ni guna letterhead supol pmx ke supol yb menteri kesihatan? Bukan dari KSP ke KSU? Supol2 or menteri2 ni mmg ni boleh involve dlm urusan perolehan tender ke? Saje curious
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kitaserupaaa replied at 14-6-2024 07:56 PM
Soalan aku kenapa surat ni guna letterhead supol pmx ke supol yb menteri kesihatan? Bukan dari KSP k ...

Ini kerajaan kami. Ikut sukalah apa kami nak buat. You sebok apsal?

Familiar tak ayat ayat tu? Ha ha ha..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 01:09 AM GMT+8 , Processed in 0.073737 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list