Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
193363
View
1323
Reply

Panggilan Telefon Misteri (Part 2)

   Close [Copy link]

Author: cik_es       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2011 03:29 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 29-2-2012 20:46

Assalamualaikum Semua / Salam Sejahtera ..

Maaf sebab dah agak lama tak singgah sini sejak thread Panggilan Telefon Misteri tamat beberapa bulan lepas. Dah lama sy senyap, bukan kerana sy sengaja menyepi atau dah tak berminat nak singgah sini, cuma atas sebab kesibukan jugak since bos sy sekarang dah ada satu lagi kedai makan baru pulak. Sy selalu terkejar-kejar ke sana ke mari sebab masih in-charge kedua-dua tempat. Sy bukak thread baru ni sebab sy bakal kembali dengan satu lagi kisah misteri, pengalaman saya sendiri juga.

Kisah kali ni sy mula tulis sejak kisah Panggilan Telefon Misteri tamat. Sy ambik pengajaran dari thread yang lepas, sy sepatutnya tak biarkan pembaca tertunggu-tunggu begitu lama. Jadi, untuk kisah kali ini, sy rangka terlebih awal, taip di notepad dan bila dah 70% siap, sy akan copy paste sikit demi sikit ke sini untuk dikongsi,sementara sy siapkan yg baki 30% tu.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, kisah kali ini tentang apa pulak? Sangkut paut dengan telefon lagi tak? Jawapan sy, ya. Kerana kisah sy ni, adalah sambungan dari Panggilan Telefon Misteri yang pernah sy tulis sebelum ni. Jadi, nasihat sy, bagi sesiapa yang belum pernah baca Panggilan Telefon Misteri, sila baca dulu dan lepas tu boleh la datang lepak di thread ni. Nanti korang tak faham pulak sebab banyak yang sy bakal kongsi ni, sangkut paut dengan Panggilan Telefon Misteri.

Berdasarkan pengalaman sy dalam thread yang lepas, ada segelintir yang tak percaya tentang kisah sy. Sy menganggap itu semua sebagai baik buruk yg perlu sy terima. Sy menulis berdasarkan pengalaman sendiri dan berbekalkan sedikit bakat dalam dunia penulisan. Sy sukakan sesuatu yang santai, sy mahu bawa anda semua masuk ke dunia sy. Alaa...mcm kita kat dunia Nenek Kamsia dulu tu,boleh? Hehe. Bagi yang tak berminat atau menganggap cerita sy rekaan semata, sy biarkan anda dengan pendirian anda, setiap orang ada pendapat dorang sendiri yg sy perlu hormat

Dulu, saya pernah cakap, saya tak nak thread saya ada sambungan Part 2,tapi kali ni, saya ambil keputusan berbeza. Sebenarnya kisah Panggilan Telefon Misteri belum lagi tamat,cuma pada waktu kesuntukan masa dulu,saya terpaksa "tamatkan" cerita tu dengan keadaan saya tak rela, tapi saya terpaksa sebab saya tak nak orang rasa tertunggu-tunggu. Jadi thread yang dulu tu, seolah-olah sudah tamat, tapi hakikatnya, belum lagi tiba ke penghujung cerita.

Sebelum sy bawa anda ke pengalaman misteri ini, sy ingin sekali membuat pengumuman bahawa sy (dengan nama pena Cik Es) mengakui bahawa keseluruhan cerita ini adalah asli, berdasarkan pengalaman sebenar yg sy alami sendiri.

Jalan cerita telah diolah dalam bentuk penceritaan ala-ala novel, menggunakan bahasa santai bagi membawa anda "mengembara" ke pengalaman ini. Atas nasihat beberapa individu, untuk kebaikan bersama, maka sy sebagai pemilik sebenar/idea asal cerita ini, sama sekali tidak membenarkan cerita ini diolah semula untuk tujuan keuntungan, tidak kira sama ada diolah semula dari segi jalan cerita atau mengambil plot asal cerita ini, untuk mana-mana tujuan komersial tanpa pengetahuan dan keizinan sy.

Sy hanya membenarkan cerita ini "di copy paste", dikongsi di email atau mana-mana ruangan forum lain,atau mana-mana medium, dengan syarat meletakkan kredit asal atas nama "Cik Es" ini. Hanya ada dua syarat - bukan dengan tujuan keuntungan dan kredit pada link asal.

Moga cerita ini,akan jadi iktibar. Semua yang baik datangnya dari Allah Taala,yang buruk itu datang dari sy sendiri. Salam..


Ikhlas - Es.

Oh ya,maafkan sy dengan penggunaan "aku" dalam cerita ini nanti. Ehek!

P/S : DIBENARKAN UNTUK "COPY PASTE" HANYA SELEPAS CERITA INI HABIS SEPENUHNYA. SY TAK IZINKAN UNTUK COPY PASTE SELAGI CERITA TAK HABIS, SY ADA REASON SENDIRI KENAPA DAN MENGAPA. Terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 03:39 PM | Show all posts
Reply 1# cik_es

Check in..Dengan setia menanti cerita dari cik_es...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 03:44 PM | Show all posts
cik_es the best!!! x sabar nunggu citer cik_es
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 03:47 PM | Show all posts
Dulu pengikut setia bahagian 1, kini akan menjadi pengikut setia bahagian 2 pula.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 03:52 PM | Show all posts
Wah.. tora datang lagik

Aku jarang baca thread dalam MPS ni. Tapi thread cik es ni memang aku ikut dari mula sampai abes..

Harap sudi kongsi crite
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2011 03:56 PM | Show all posts
Wah.. tora datang lagik

Aku jarang baca thread dalam MPS ni. Tapi thread cik es ni memang a ...
aLieNzDaToR Post at 9-10-2011 15:52


Terima kasih sangat! Mesti la sudi, kalau tak sudi, tidak sy dtg ke mari
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:05 PM | Show all posts
Reply 6# cik_es


    Harap2 dalam part 2 ni, ada sambung crite tentang cik es dgn danny, citer bahagian tu macam tergantung je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:21 PM | Show all posts
Check in

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:24 PM | Show all posts
Yes..cik es dah sedia utk sambung part 2...tdk sabar nak baca~
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:33 PM | Show all posts
check in jugekkk...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:39 PM | Show all posts
rumah baru cik es.......!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:40 PM | Show all posts
wahhh...bagus..bagus..setia menanti..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 04:51 PM | Show all posts
welcome back cik_ es
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 05:05 PM | Show all posts
check in

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 05:09 PM | Show all posts
check in jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 05:35 PM | Show all posts
yay..rumah baru cik es..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 05:55 PM | Show all posts
check in

cepat cite x sabar nk baca ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 06:01 PM | Show all posts
wow~ bookmark thread cik_es..setia menanti.. {:2_76:}

dlu kecoh satu opis iols bila iols citer pasal nenek kamsia cik_es..

next story plezz..~ hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 06:02 PM | Show all posts
wah..nmpknye cik es ada wat persediaan awal dgn menulis di notepads dulu.bgs2...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2011 06:02 PM | Show all posts
nak check in jugak..dah ready nak mulakan bacaan ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094576s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list