Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
150621
View
2506
Reply

Pesanan Khidmat Masyarakat: Gemuk adalah HARAM bagi Aimy sekuarga..(dah mentedarah laksa selang sehari mana nak berisi family kau!!)

   Close [Copy link]

Author: Mierafaziera    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-1-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kan menyesal sungguh kalo masuk thread ni.

Geli geleman tak reti nak explain lah. Melekat dalam kepala pulak tu. adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wallflower at 5-1-2019 01:14 PM
anarina replied at 5-1-2019 12:20 PM
Sebenarnya sohai ni lepas je dr apa2 tindakan atas kad "homeschool". Mmg takde masalah pun, ramai  ...


Ntah2 kos untuk real homeschooling lagi besar dari pembelajaran normal. Nak upah cikgu yg bertauliah one-to-one lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kenarikelabu replied at 5-1-2019 12:19 PM
Dah takde cerita psl homskool. Sebok melalak soh anak menyanyi je skg. Tak sedar2, yg anak2 tu lgs ...

Jgn mcm2 lah....tu xnampak sohai letak #pelapis.

Walauponnnn......
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau jumpa anak dia nak tanya
1) sifir berapa dah hafal
2) fotosintesis tu apa
3) pm malaysia yg pertama
4) makaysia iklim apa

Benda2 yg budak drjh 4 dah belajar.

Kalau masuk sekolah agama tahun ni dah upkk. Daftar je & amik upkk. Kalau cemerlang boleh juga buktikan kita ni salah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 12:20 PM
Sebenarnya sohai ni lepas je dr apa2 tindakan atas kad "homeschool". Mmg takde masalah pun, ramai  ...

So,kn report lagi la...sbb homeschool dia fail.. Tp serius la..sohai tu mmg xleh buat apa dh..yg sakit hati tu si bini pun sama biol..klu aku jd dia,aku stalk x pya anak kemain helok jagaannya..aku pun nk fight bg education dkt anak betul2.sekurang kurangnya aku xmenyesal dgn tindakan putus tunang dulu..takpun sbg action slps salah memilih suami, move on dgn anak yg tuhan bg...tp tula...biol xblh dirawat dh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
wallflower replied at 5-1-2019 01:00 PM
Ntah2 kos untuk real homeschooling lagi besar dari pembelajaran normal. Nak upah cikgu yg bertau ...

Of course lg mahal sis...nk create suasana mcm sekolah kat rumah..semua buku2 kne beli sendiri...Modul pembelajaran lg. Buku2 cari sendiri. Tgk sohai ni sah2 lah mngajar anak bodoh2 jah x ikut silibus
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Suhai hanya pentingkan dunia akhirat.
Nak jadi miskin sebab katanya org miskin akan masuk syurga lebih awal dari orang kaya.
Padahal pemalas nak mampos kuar cari rezeki.
Sejenis berat tulang.
Skrg dok berangan keadaan anak2 dia bila dia dalam kubur. Ko dh kenapa?
Silap2 anak ko tak lawat kubur ko langsung
Bergembira menikmati zaman kanak2 yang selama ni tersekat dek bapak yang singkat otak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
CupuCupu replied at 5-1-2019 01:40 PM
So,kn report lagi la...sbb homeschool dia fail.. Tp serius la..sohai tu mmg xleh buat apa dh..yg s ...

Homeschool (hs) subjektif you, ni susah nak amik tindakan , kalau dia dah bg bukti2 dia HS even dia tak implement, takde authority yg blh flw up closely, sbb mateylah nak scrutiny method sewel dia haha, apa2 output hasil dr HS tu ikutlah apa sohai nak, n apa yg kita tgk skrg ni tu la hasilnya yg dia nak, mmg bebas la apa2 pun, n takde keperluan utk meet certain milestones mcm sek mainstream dajah 1 kena pandai 3M, mcm sohai ni mayb 3M tu bukan priority dia, yg i tgk dia mcm nak buat ala ala street smart atau bg living skills tp sangkakkkk weh
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
wallflower replied at 5-1-2019 01:00 PM
Ntah2 kos untuk real homeschooling lagi besar dari pembelajaran normal. Nak upah cikgu yg bertau ...

Actually the correct meaning of homeschool , is teaching/leearninh done at HOME BY PARENTS, n kalau buat kat center atau diajar oleh cikgu/instructor tu tak kira hs, dah kira alternative learning

Now can we all gauge the intelectual level of this parents ie Sohai n Ina ?? Yes!

Hs ni perlukan time , komitmen, network, money

N betul la kos lg tinggi, money money moneyyy, sebab materials hs pilihan masing2, eh kalau truly parents yg homeschool enthusiast 1 kedai buku tu nak beli, pegi big bad wolf bertroli penuh bukuuuu, tu br buku belum lg benda2 lain

Hs ni kan ada masa bila kita tak agree dgn mainstream style means silibus sekolah gomen ada swimming tp teori, byk teoriiii jek so bwk kuar hs kan utk blajar teori n amali, tp tulah ni semua method yg org pakai, ataupun anak cepat pickup sekolah slow sgt, eh mcm2 lah

Cuma sohai ni je homeschool atas sebab2 yg bodow

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 5-1-2019 01:14 PM
Kalau jumpa anak dia nak tanya
1) sifir berapa dah hafal
2) fotosintesis tu apa

Kalau tanya i , mana2 hs kids tak blh di assess dgn cara you ckp ni, contoh ada bdk darjah 4 mainstream n bdk dajah 4 homeschool, kenot sbb no 1 apa yg diajar mmg tak sama n takkan sama lah sbb tujuan utama opt for hs utk lari dr mainstream, n sbb kita taktau apa intention SOHAI hs kan anak dia, method dia pakai let alone apa yg dah di ajar, in home setup, yg sebenarnya PEMALAS N GILA!

Anyway soalan2 yg u tanya ni lebih kpd mainstream learning which most parents opt for hs sbb taknak anak belajar benda2 camni lah, belajar sifir, pm sapa no 1 2 3, blajar sejarah etc benda camni kalau iktkan menghapal n tradisional gila, tak berapa relevent dah skrg belajar setakat mengingat

So SOHAI ni nak kena tau dia hs tu apa base dia, n dr situ br blh assess anak2 dia, tp sapa yg gila nak assess anak dia hahahaaahaaaaahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:04 PM | Show all posts
akies replied at 5-1-2019 02:04 PM
Suhai hanya pentingkan dunia akhirat.
Nak jadi miskin sebab katanya org miskin akan masuk syurga le ...

Yakin sangat dia masuk syurga awal. Habis yg dia malas kerja, tak bertanggungjawab kat anak tu tak berdosa ke? Dasar ustaz celup tunggang agama konar baring.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 02:39 PM
Actually the correct meaning of homeschool , is teaching/leearninh done at HOME BY PARENTS, n kala ...

At least ajar anak survival skill supaya later in life tidak ditipu.

Takut anaknya iyakan aje apa org kata sbb tak peka dgn alam sekeliling.

Nanti anaknya asyik tanya kebaikan gel aje
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 02:50 PM
Kalau tanya i , mana2 hs kids tak blh di assess dgn cara you ckp ni, contoh ada bdk darjah 4 mains ...

Method hs sohai bewok sume anak lain2 umur layak duk dlm satu kls yg sama.Bljr pkai papan itam kecik.Alat bljr pen buku pemadam kongsi2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 5-1-2019 03:35 PM
Method hs sohai bewok sume anak lain2 umur layak duk dlm satu kls yg sama.Bljr pkai papan itam kec ...

Ekkekeekekkeke serius lawak, i usually jrg nk ketawakan org yg hs, in fact tak pernah, malahan respek, tp bewok ni lain mcm aras pemikiran dia n arah tuju
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 5-1-2019 03:26 PM
At least ajar anak survival skill supaya later in life tidak ditipu.

Takut anaknya iyakan aje a ...

Itulah i ckp, serba tak kena hs gaya sohai bewok ni, n dia mmg tak mampu nk hs anak2 dia, sorry to say kalau dia ckp agama akan guard anak2 dia dr dunia ni cause w/o ilmu duniawi mmg anak2 dia akan hancussss, kehidupan anak2 dia umur anak2 dia panjang lg, i personally hope that bewol will live long enough to the effects of his action
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 12:20 PM
Sebenarnya sohai ni lepas je dr apa2 tindakan atas kad "homeschool". Mmg takde masalah pun, ramai  ...

Screenshot_20190105-160147_Facebook.jpg

Gitohh bawak anak p lib, bertubi2 rasa nak hamun vewok ni, setakat tunjuk, bergambar, org lain yg hs anak2 tak perlu justify dgn cara ni tp dgn apa hasilnya, so bewok apa hasil anak dah hs bertahun2?

Anak yg sulung tu muka dia i tgk penuh potensi, kesian dr segi mainstream dh jauh ketinggalan, dr segi homeschool no concrete evidence
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenCaramel replied at 4-1-2019 01:57 AM
I rs x baiklah kite nk ngutuk fizikal anak2 dia..anak die x salah..kesian iols..i rs tah2 ade je ana ...

Cikgu y pandai mengajar tu pn hntr anak gi sekola. Apsal xajar kt rumah je
Sekolah bkn nk timba ilmu je..tp untuk pengalaman, berkawan, bermasyarakat, interasi, komuniti, sahsiah, tolak ansur, berbeza idea, belajar erti musuh, rasa jatuh bangun ms time sekolah

Itu y sohai fail nmpk..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 04:05 PM
Gitohh bawak anak p lib, bertubi2 rasa nak hamun vewok ni, setakat tunjuk, bergambar, org lain ...

Sohai bab gebang mmg hebat
Sekecil kutu rambut pun sohai bley gebang macam dinosor
Dia yakin sangat ker cara hidup dia paling maksum. Tak sedar ker diri tu tak bertanggungjawab.....tak amanah.... tak jaga hubungan dengan manusia..... ambil hak orang.....berniaga harga mahal melebih2 dari harga pasaran..... ko bukan maksum sohai....udah2 ler mempergunakan agama
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 5-1-2019 03:55 PM
Ekkekeekekkeke serius lawak, i usually jrg nk ketawakan org yg hs, in fact tak pernah, malahan res ...

Hs bewok mmg rare.Sbb tu anak umur nk masuk 12 stil lagi sedih sendu mrangkak mbaca.Ank org lain dh laju kdepan boleh buat karangan bm and bi nk jwb upsr.Sains plk dah boleh tau spora n pendebungaan segala klo anak2 sohai,oksigen karbon dioksida segala fotosintesis hat basic2 pon buta xtau agaknye xpenah dgr.Karnivor herbivor pon agknye smpai sudah ambik ms nk pahamkn apa.Ank org lain mengira pon main congak2 jah,ank bewok agaknye xckup jari tgn,tilik plk jari kaki tmbah buat kira2.Hat kundur kelabu asap tu plk asal dpt mic mmg gian aje melalak xreti nk slow.Tu la ank2 sohai yg bjaya dek Hs sohai bewok.Tggu jap g sohai bewok up silibus 2019 konon ank2 rohingya heshe dah lm tau bnda2 yg meols ckp.Tp meols bet klo buh hat sulung tu
dlm kls drjh 5 or 6,kompem tkial2 nk jwb exam.Org dh abih jwb,ank sohai bewok stil lg xabih2 mgeja kt muka dpn
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 5-1-2019 05:20 PM
Hs bewok mmg rare.Sbb tu anak umur nk masuk 12 stil lagi sedih sendu mrangkak mbaca.Ank org lain d ...

Series lawak.
Dah apak tu bingai.
Sejenis diktator nak minta org dengar cakap dia. Cakap dia je la betul.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093425s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list