Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11543
View
62
Reply

[BEST] Memancing Ikan Mengail Puaka

[Copy link]

Author: enciKacang       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2013 06:39 PM | Show all posts
enciKacang posted on 22-11-2013 06:25 PM
hahaha...kot ye betul dinosor...kalu bende lain...haruuuuuuu...

kalau benda lain
kita anto penguin tu
hahahahhaa
kasi pijak cukup2


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2013 06:48 PM | Show all posts
leenaz posted on 22-11-2013 06:39 PM
kalau benda lain
kita anto penguin tu
hahahahhaa

tak buleh..penguin i bela ni tak tahan panas.die boleh tempat ade aircond je..hahaha..

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2013 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
enciKacang posted on 16-11-2013 09:28 AM
salam..ada satu kisah lagi.yg ni lg best sebab jadinya siang2 hari...cuma gangguan kali ni tak tau l ...

Ada ... kura kura besar tu ... aku ada tengok gambar di satu kefai pancing ... Cina kedai tu beritahu bahawa kawan dia dapat di lombong Puchong .
Gambar tu memperlihatkan kura kura tu di gantung menggunakan tripod ( untuk angkat enjin kereta ) dan disebelah tropod tu ada kereta volkswagon .... sama besar kedua duanya ...
Gambar lagi satu disebelahnya adalah gambar bull shark yamg dah mati ... ternganga mulutnya dan satu gigi bull shark tu adalah sama besar dengan paha cina tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
rdzaccess posted on 15-11-2013 10:35 AM
Aku teruskan jugak dan akhirnya dapatlah aku naik ke atas batu batu ... aku duduk ajer ... hilangkan ...

Sekotak rokok aku keluarkan.. dan sebatang rokoknaku keluarkan dari kotak tu ... setelah di cucuh api , aku sedut pelan pelan .. adalah hilang sedikit sejuk tu .asap berkepul kepul keluar dari hembusan mulutku ... kerap aku menghisap ... angin kemudian meniup hilang asap tersebut ... dengan laluan di antara dua tebing sungai , angin dingin melalu agak laju ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Setelah agak setengah batang rokok kemudian aku terperasan .
ada satu kepulan asap menyaingi asap rokok yang aku hembuskan ... yang aku hembus disebelah kanan tetapi kepulan asap yang terbit pulak sebelah kiri...
terberhenti aku dari menyedut ... aku perhati tanpa bergerak pun .. Kemudian ia terbentuk menjadi seakan satu lembaga betupa manusia namun ianya bergetak tinggi ...
Bulu roma aku tetiba meremang ... aku terpaku , duduk di atas batu.  
Ketika ini segala amalan ilmu terkeluar dengan sendirinya ... semakin lama kemudian asap berbentuk lembaga itu menipis dan terus hilang ...
Secepatnya aku kemudian memudik sungai meneruskan operasi kegemaranku ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 08:48 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 25-11-2013 12:20 AM
Setelah agak setengah batang rokok kemudian aku terperasan .
ada satu kepulan asap menyaingi asap r ...

sambunglahh...tak sabar nak tahu  seterusnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kegemaran aku yang begini ... iaitu mencari kedamaian diri dengan memudiki anak sungai yang teramat jarang orang lalui ... akan mengundang bahaya ... buat mereka yang tidak faham akan tuntutan ilmu yamg sepatutnya di pelajari dan dipraktiskan ...
Oleh itu jangan dicuba berseorangan ... bawalah teman ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kegemaran aku yang begini ... iaitu mencari kedamaian diri dengan memudiki anak sungai yang teramat jarang orang lalui ... akan mengundang bahaya ... buat mereka yang tidak faham akan tuntutan ilmu yamg sepatutnya di pelajari dan dipraktiskan ...
Oleh itu jangan dicuba berseorangan ... bawalah teman ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekadang bila aku cerita kat kekawan diorang kata baca lah ayat quran . surah itu ... surah ini... tetapi kalau dah kita yang melanggar penempatan makhluk ni ... mati satu, mari seribu ..apakah boleh digunapakai saranan tetsebut ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 09:11 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 22-11-2013 09:33 PM
Ada ... kura kura besar tu ... aku ada tengok gambar di satu kefai pancing ... Cina kedai tu berit ...

haa??ye ke?ade tak gambo tu?ce share kalo ade...

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambo nyer tak boleh dapat dah sebab kedai pancing tu dah tak der lagi (Jalan Bandar, K.Lumpur)
dan lagi pun dah lama dah lebihkurang setahun selepas peristiwa kapal korek di Puchong tenggelam ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaa... baru teringat ... ikan bulan (Belida) pun dia dapat .. tapi kecik sikit dari kura kura tu ... dia gantung menggunakan tripod yang sama tapi pada hari yang lain dia amik gambar tu ... sebab latar belakang tu lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2013 02:54 PM | Show all posts
ade update..tapi kat thread aku yg lain..sebab kisah ni ade kaitan dgn memancing,so aku link kat thread ni..hehe....sila ke sane utk bace..trimasss........

http://mforum.cari.com.my/forum. ... page=12#pid54954452
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2014 02:26 PM | Show all posts
leenaz posted on 8-11-2013 01:00 AM
aku pernag baca
kisah pasal mancing
tak ingat kat topik mana

bagi kaki2 memancing terutama yg suka meredah lubuk tu,hati2 la...kita tak tau apa atau siapa lagi yg ada kat situ selain kita..

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
enciKacang posted on 21-1-2014 02:26 PM
bagi kaki2 memancing terutama yg suka meredah lubuk tu,hati2 la...kita tak tau apa atau siapa lagi ...

Aku sejak paintball dah susah nak main ni...
Kawan2 semua ajak memancing...
Hmmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2014 02:34 PM | Show all posts
leenaz posted on 21-1-2014 02:30 PM
Aku sejak paintball dah susah nak main ni...
Kawan2 semua ajak memancing...
Hmmmm

mancing la best..huhu..

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 02:43 PM | Show all posts
enciKacang posted on 21-1-2014 02:34 PM
mancing la best..huhu..

mahal laa nak start dia
member aku suh belu abu barcia...2nd hand pun perghhh
pengsan



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2014 02:48 PM | Show all posts
leenaz posted on 21-1-2014 02:43 PM
mahal laa nak start dia
member aku suh belu abu barcia...2nd hand pun perghhh
pengsan

tengok dulu memancing ape,kat mane bro..kalau start2 nak layan laut memang la mahal.ko duduk mane?macam aku dulu start belaja mancing,beli set semua complete rm60 je.huhu..buat mancing lombong dgn kolam.jadi la asal boleh tarik ikan..kalau nak lari tinggal pancing sebab kene sakat dgn ape2 pun takde la ralat sgt.hehe..

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2014 02:53 PM | Show all posts
enciKacang posted on 21-1-2014 02:48 PM
tengok dulu memancing ape,kat mane bro..kalau start2 nak layan laut memang la mahal.ko duduk mane? ...

aku duk pk tu laa
mo time acara lari balapan semua tinggal
dah la beli beratus


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2014 02:59 PM | Show all posts
leenaz posted on 21-1-2014 02:53 PM
aku duk pk tu laa
mo time acara lari balapan semua tinggal
dah la beli beratus

takpe esok bile2 datang balik..kalau berani la..haha..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.349124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list