JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2913
View
11
Reply

Tekak Sentiasa Berkahak

[Copy link]

Author: melinda_kerr       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2015 03:57 PM | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa mengalami masalah ni tak..my throat sentiasa ada mcm kahak..bukanlah hijau. tpi kdg2 lendir gitu. batuk takde selesema pun takde. cuma bila telan air liur tu memang terasa ade benda yg menyekat and sometime quite annoying. I mmg ada GERD, gastric. adakah itu relate to apa yg dialami skrang? Please help me. Ada natural remedy tak nak hilangkan. Dah malas nk jumpa doktor.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2015 04:43 PM | Show all posts
selalu minum ais kot?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2015 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 25-7-2015 04:43 PM
selalu minum ais kot?

Takpun. Takut juga mungkin kesan dr ubat gastric tu. Sbb dh consume almost 2 mothns
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpe.. Kita tunggu doc porem bagi advice
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 11:44 AM | Show all posts
melinda_kerr replied at 26-7-2015 04:37 PM
Takpun. Takut juga mungkin kesan dr ubat gastric tu. Sbb dh consume almost 2 mothns

dah settle ke masalah ni? sebab sy mengalaminya..dah 3 minggu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
izzah_mia replied at 29-8-2018 11:44 AM
dah settle ke masalah ni? sebab sy mengalaminya..dah 3 minggu

Ya Allah. Dah lama post ni ya.. ok actually i was diagnosed with GERD waktu tu, admitted. My reflux naik ke kerongkong. So selain mkn ubat, doctor suggest lepas mkn jd terus baring or duduk. U jln dulu few steps. Alhamdulillah now i dah xsuffer semua tu. Jgn mkn telalu byk especially minum telampau byk minum air semasa mkn.  Apapun please consult dgn doc ya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 12:23 PM | Show all posts
saya baru buka topik ni GERD, macam mana u boleh baik dari gerd melinda_kerr.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 02:05 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 29-8-2018 12:08 PM
Ya Allah. Dah lama post ni ya.. ok actually i was diagnosed with GERD waktu tu, admitted. My reflu ...

owh...melinda pegi jumpa doc pakar ke yg baru dapat tau ada GERD tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2018 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
manis1977 replied at 29-8-2018 12:23 PM
saya baru buka topik ni GERD, macam mana u boleh baik dari gerd melinda_kerr.

I consume medication lama juga waktu tu. Dlm few months. Then waktu tu i mmg jaga mkn tp unluckily skrg tk jaga lngsung. Avoid mknn bergas. Contoh mcm i, kubis , tembikai mmg tk boleh. Air bikorbonat lgilah tk boleh. Nk kata pulih sepenuhnya xjuga sbb kdg terasa juga ada lendir kt tekak tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 10:25 AM | Show all posts
melinda_kerr replied at 29-8-2018 12:08 PM
Ya Allah. Dah lama post ni ya.. ok actually i was diagnosed with GERD waktu tu, admitted. My reflu ...

saya ada pegi jumpa pakar ENT and siap buat ct scan..so far tekak xde apa. saya sampai takut ingatkan ada cancer air liur ke...ada binatang stuck kat tekak ke. doc siap ketawa & dia puaskan hati sy dengan scop and tunjuk tekak sy clean.

doc ENT tu pun dah x tau nak buat apa sebab ikutkan ct scan & scope xde apa tapi saya rasa ada sampaikan kadang2x rasa penat dekat tekak ni.
adakah sy ada gerd yer...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
izzah_mia replied at 4-2-2019 10:25 AM
saya ada pegi jumpa pakar ENT and siap buat ct scan..so far tekak xde apa. saya sampai takut ingat ...

Confirm ke u takde sinus?? I pun bukan Doktor. Tpi dr kes i ni disebabkan gerd.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 11:11 AM | Show all posts
melinda_kerr replied at 7-2-2019 12:49 AM
Confirm ke u takde sinus?? I pun bukan Doktor. Tpi dr kes i ni disebabkan gerd.

confirm melinda..mmg takde sinus based on ct scan result.
ni yang confuse gila
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126757s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list