Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14685
View
140
Reply

Kenapa Tunku Abdul Jalil Begitu Disayangi Rakyat Johor?

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2015 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 12:24 PM
Eh eh eh kalau macam tu tmj pun kena pakai TI lah...

Hahahaha,  dh dia terkenal sbg TMJ bio la, lawak btoi la argumentasi ko tu

Cam dln family ko abang ko dipanggil ABANGLONG/ALONG,  ABANGAH/ANGAh,  tetiba adik bongsu ko plak dipanggil nama dia contohnya Dekman,  Dekmi,  Deknon bukan ABANGSU..... ko nk pertikai gak ke kat mak ayah ko.....


Lol
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 12:32 PM | Show all posts
Astro laa...

semua dah ada kat thread ni..http://mforum.cari.com.my/forum. ... page=21#pid61074687

motif wartawan fonen tertinggal lrt??

nak kena lempang?



Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 7-12-2015 12:30 PM
Hahahaha,  dh dia terkenal sbg TMJ bio la, lawak btoi la argumentasi ko tu

Cam dln family ko a ...

Eh eh eh eh yang itu kalau... Yang ini betul2 kejadian.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 12:29 PM
Tmj dia nak dikenali ngan tmj..tengku mahkota johor...

So kita ikutlah apa yg org tu suka..

Tapi ada orang panggil kita pookey tau... Sedih kite... Suka suki jah buang huruf h tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 12:52 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 04:19 AM
Moga tunku jalil bersemadi dengan aman

....Dalam byk2 putera tuanku..me rasa tunku abdul rahman y ...

ye ke sis? tunku rahman la yang pakai baju terang2 tulis Illuminati, lalu ditegur ummah. mungkin tak dapat menerima teguran, beliau dengan abangnya, tunku idris berbalas-balas troll plak di atas teguran rakyat marhaen. kosser la meols nak follow deyoll lepas tu, except TJ.
Pernah gak terserempak dengan almarhum sekali kat bazar ramadhan. very humble, tak yah nak escort ramai2 pun sis.


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 12:35 PM
Tapi ada orang panggil kita pookey tau... Sedih kite... Suka suki jah buang huruf h tu...

Hahahaha..

Kan? Xbaikkan.? Panggil org suka suki hati je...dahla maksud jadi lain terus...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:01 PM | Show all posts
Madel replied at 7-12-2015 12:32 PM
Astro laa...

semua dah ada kat thread ni..http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

abaikan jer..
WARTAWANCARI  ni bak kata akak gosip tu BBNU baru nak masuk kelas menjadi wartawan..
keje dia senang je..
apa yang awak updated .dia kumpul dan dia buat ringkasan dan post balik,
keje dia dpn PC je..

wartawan ada kelas tersendiri....bodo bangan,
kiata kata apapun,dia diam je, pas2 nangis kat admin,
nanti admin bekap dia,post kita yang kena potong credit..

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 7-12-2015 12:52 PM
ye ke sis? tunku rahman la yang pakai baju terang2 tulis Illuminati, lalu ditegur ummah. mungkin t ...

Alah biasalah tu budak2...
Kadang2 org kita ni pon ayat kaw2 taruk...
Mulut lembik kata org ganu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:05 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 12:29 PM
Tmj dia nak dikenali ngan tmj..tengku mahkota johor...

So kita ikutlah apa yg org tu suka..

hahahah...rasa nak gelak pulak mommy punya reply ni...

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:07 PM | Show all posts
mak_wa95 replied at 7-12-2015 01:01 PM
abaikan jer..
WARTAWANCARI  ni bak kata akak gosip tu BBNU baru nak masuk kelas menjadi wartawan. ...

Tau tak pe...

main cilok je aku punya kerja..
dah la kasi kedit cuma +5 je

forumer yg susah payah cari artikel, pic , wartawan Cari fonen dpt nama
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:12 PM | Show all posts
Madel replied at 7-12-2015 01:07 PM
Tau tak pe...

main cilok je aku punya kerja..

wujudnya bod kongsi viral pun kerana depa ni..
buka thread cilok drpd fb/utiub je..

senang keje..duduk depan PC, search..
pas2 mengaku keje depa,
ko tgk bod viral..depa je yg buka thread..
bergaji tu, tp keje xde kualiti,tp forumer xpenah kata depa ni makan gaji buta...

tu kalau kita tag pun xmunculnya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 7-12-2015 01:01 PM
abaikan jer..
WARTAWANCARI  ni bak kata akak gosip tu BBNU baru nak masuk kelas menjadi wartawan. ...

Me layankn jer mak wa... hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 7-12-2015 01:05 PM
hahahah...rasa nak gelak pulak mommy punya reply ni...

Iyerla kita ikut panggilan yg org tu suka..pngil yg dia xsuka dah mcm mengejek...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:25 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 01:18 PM
Me layankn jer mak wa... hihihihi

hihihi...memang la pun, saya pun masuk juga threadtu,

tapi admin kata depa, kakitangan yang bergaji..
so xkan xde etika keje...
cilok,ceduk...dlm bod yg sama
sian la orng yg bersusah payah cari maklumat(mcm kemangkatan ttg tengku jalil ni)
senang2je dia buat ringkasan..
kalau forumer kena bagi crdt sumber, dia xde..siap mengaku hat dia lagi

admin kata wartawancari ni ada class tersendiri..kita nak tgk la class depa tu kat mana
takat nak copy paste apa barang

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:28 PM | Show all posts
mak_wa95 replied at 7-12-2015 01:12 PM
wujudnya bod kongsi viral pun kerana depa ni..
buka thread cilok drpd fb/utiub je..

memang cam KimK sangat

ni nama wartawan fonen Cari yg cilok thread aku..tak sampai 2minit aku bukak thread..
dia dah amik..letak nama dia besor2

http://mforum.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=23535

Oleh Fyruz Hanna


Tunku Laksamana Johor Tunku Jalil anak ke 4 Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mangkat sebentar tadi.


Berita sedih itu dikongsi oleh Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah di laman instagramnya sebentar tadi.


Baginda dipercayai mengidap sakit kanser hati sejak setahun lalu dan telah menjalani pembedahan awal tahun ini.


Al- fatihah.

-CARI Infonet.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 7-12-2015 01:25 PM
hihihi...memang la pun, saya pun masuk juga threadtu,

tapi admin kata depa, kakitangan yang ber ...

Makanlah duit atas hasil usaha org lain...

Tak ke mana....

Adaklanya info yg forumer tepek tu bukn cilok2..mmg idea n karangan dorg sendiri..

Tpi..apa nk dikata...senang2 jer tepek taruk nm sendiri...

Mcm info thread ni...dah ada dah forumer tepek kt thread lama tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 7-12-2015 01:28 PM
memang cam KimK sangat

ni nama wartawan fonen Cari yg cilok thread aku..tak sampai 2mini ...


Info lebih kurang thread ni pon u dah ada tepek kt thread lama kan? Pasal 25 sebab tj disenangi...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:39 PM | Show all posts
Madel replied at 7-12-2015 01:28 PM
memang cam KimK sangat

ni nama wartawan fonen Cari yg cilok thread aku..tak sampai 2mini ...

tu perangai depa setakat ni...
semua yang pertikai pasai depa akan kena,
termasuk mod...
saya pn dah kena
admin bekap giler2 sbb nk naikkan rating forum, org menyampah lagi ada

saya dah kena, saya penah tag depa kat thread depa, xberani muncul.
bodo xleh diajar, ni la namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:43 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 01:32 PM
Makanlah duit atas hasil usaha org lain...

Tak ke mana....

tu la mommy...
forumer pun buat research....bukan tepek bodo2..
depa senang2 je copy paste tanpa segan silu...

thread depa buka selalu dah 2,3 hari forumer buka..
ataupun awal pagi dah buka,
depa keje time pejabat, mmg lambat la
so copypaste, senang keje


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 01:44 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 01:34 PM
Info lebih kurang thread ni pon u dah ada tepek kt thread lama kan? Pasal 25 sebab tj disenangi. ...

Admin ka Mod cuma kasi +5kedit jah kat akuCongratulations, your article TENGKU JALIL TELAH MANGKAT PADA JAM 1910hrs TADI. has been pushed to portal, rewarded 5 points,



Mod / Admin tak kasi thread yg berulang2
tapi Wartawan fonen buat boleh pulak
cis..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117830s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list