Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14678
View
140
Reply

Kenapa Tunku Abdul Jalil Begitu Disayangi Rakyat Johor?

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2015 03:00 PM | Show all posts
Madel replied at 7-12-2015 01:44 PM
Admin ka Mod cuma kasi +5kedit jah kat akuCongratulations, your article TENGKU J ...

minta otai2 forum kasi viral post akak kita ni.

kasi kredit byk sket
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:05 PM | Show all posts
orang kata, orang yang baik ni cepat betul perginya...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:10 PM | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 12:35 PM
Tapi ada orang panggil kita pookey tau... Sedih kite... Suka suki jah buang huruf h tu...

ala bunyik dah nak sama .. redha je la. kesan baca ejaan nama deknon ni macam fazura baca kimK gitu dik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:10 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 11:29 AM
Tmj dia nak dikenali ngan tmj..tengku mahkota johor...

So kita ikutlah apa yg org tu suka..

mommyyyy..lawak sgt.. nak gelak guling2
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:12 PM | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 02:50 PM
Amboi nek nolya.... Bukan main lagi bertapis pakai huruf jawi sebegitu...

Gitulah Yang.... kan dah dipesan dek orang, bercakap biar beralas, berkata biar hormat, aturlah kalimat ketika membalas, agar tiada dendam kesumat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 7-12-2015 03:12 PM
Gitulah Yang.... kan dah dipesan dek orang, bercakap biar beralas, berkata biar hormat, aturlah ka ...

Ye ke tiada dendam sis?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 7-12-2015 03:10 PM
ala bunyik dah nak sama .. redha je la. kesan baca ejaan nama deknon ni macam fazura baca kimK git ...

KimK tu shortform yang telah diverified oleh tuan empunya badan sendiri ke tidak ni sebenarnya sis?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:24 PM | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 03:17 PM
KimK tu shortform yang telah diverified oleh tuan empunya badan sendiri ke tidak ni sebenarnya sis ...

ntah la dik. akak pun tak pasti. nanti kalau akak nampak dia jalan2 kat setia city mall ke kat pasar borong selayang ke akak jerit panggil "kimK!!!' kuat2 ek. kalau dia menoleh tu .. kira dia mengesahkan la tu mmg shortform nama dia.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 7-12-2015 03:24 PM
ntah la dik. akak pun tak pasti. nanti kalau akak nampak dia jalan2 kat setia city mall ke kat pas ...

Jangan chuols terjerit kimok sudahlah sis....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 7-12-2015 02:48 PM
kakakaka..........gosip tetap top..

saya jarang pi situ,

Sy rajin gakla baca gosip2..hahahaha reply ikut mood..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:39 PM | Show all posts

Buat apa nak berdendam2 dgn ahli2 forum yg ada kat sini.  Prinsip aku senang aje. Faham kalau kita memang berbeza pendapat tapi tak harus nak gunakan bahasa kasar dan tak hormat.  Tak suka, jgn layan, jgn balas.  Baca dan skip aje.  Nama pun forum.
p/s: saya tak faham kenapa ada orang yg suka sangat gunakan bahasa kasar kerana saya memang tak berkenan. Nak bidas pendapat orang jgn setakat mengkritik shj tapi katakanlah yg bernasnya, baru nampak sedikit cerdiknya isu yg diperkatakan.  
  


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 7-12-2015 02:55 PM
Oh ye.... lupa pulak.  Nanti si medun kata, perkataan itu pun kita nak kutip. Therefore, jgn ada s ...

Nanti dia buka thread berebut kontol pulak...
Sebelum ni rebut perkataan  "siang"...
Claim zahid komedi...(kalu nak amiklah)

Nanti thread kontol pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 7-12-2015 03:39 PM
Buat apa nak berdendam2 dgn ahli2 forum yg ada kat sini.  Prinsip aku senang aje. Faham kalau kita ...

Ya allah sis. Ada benarnya apa yang diperkatakan oleh sis. Buat akak insof seketika. Dalam pada keinsofan akak itu, sempat akak merasai bait2 kemanisan lenggok bahasa yang digunakan oleh sis. Terima kasih sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 7-12-2015 03:10 PM
mommyyyy..lawak sgt.. nak gelak guling2

Sebut2 betul2 tau...
Nanti nak tulis kena tulis nama penuh..
Kecik hati pooh key org salah eja nama dia..kesian dia..
Salah sebut dah lain maksud tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:43 PM | Show all posts
Helloooo bangsatttttt wartawan cariiii, kenapa ko tak longgokkan aje article ko ni kat thread TJ satu lagi yg sedia ada tu? Semua org berkabung berjemaah kat situu....semua cerita TJ berpusat kat situ. Ni ko bukak thread lain cita yg sama jugak mcm satu lg, takde beza dua threads ni nanti, even isi article ko yg baru keluar gua ni dah puas diulas kat thread satu lg. Ko bukak thread lain ni sbb apa? Nak nama?  Helloooooo pegii carii bhn psl isu2 penting lain yg org belum bukak thread lg, ko kena cepatttttt! Selama ni CI hidupppp tanpa reports cari, selama niiii CI dihidopkan olehhh forumers CI, forumers CI lahh wartawan tukang cari bhn bukak threaddd current isu sepantasssss kilatttt, tukanggg komennn, tukangggg berdebatttt, tukanggg gaduhhhhh yg menghidop n memeriahhhkan bod CI ni selama ni! Aku paham report mcm ko cqri makan tapiiii tolonggglahh jgn bagii org naikk darahhhhhhhhhh dgn cara keja korg!

Cc:
@admin6
@perang_sivil
@spiderman80
@Muntz
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 03:43 PM
Sebut2 betul2 tau...
Nanti nak tulis kena tulis nama penuh..
Kecik hati pooh key org salah eja n ...

Haaaa itulah sis. Akak pendam jah selama ini sis orang dok eja nama akak dengan ejaan yang tak senonoh sebegitu. Nasib baik sis memahami.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:49 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 7-12-2015 03:39 PM
Sy rajin gakla baca gosip2..hahahaha reply ikut mood..

baca jer..
kalau betul2 gosip saya skip..

dlm CI pun thread jibun di gosip dgn zi*na saya xsenang baca,aib orang kan,
orang terkenal, wpun kita xsuka dia,wpun mungkin benda tu dia btl2 buat, apa hak kita nk ungkit2 balik..

dlm gosip byk informasi jg,kn pandai pilih la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:51 PM | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 03:31 PM
Jangan chuols terjerit kimok sudahlah sis....

hmm jgn la sampai gitu kan. akak rasa .. sejak perkataan kimK tu jadi trending .. akak saspek Kim K sebenar dah tau dah maksud kimok tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 03:46 PM
Haaaa itulah sis. Akak pendam jah selama ini sis orang dok eja nama akak dengan ejaan yang tak sen ...

Sesungguhnya kaka.. u sangat tabah menghadapinya..
Iols kagum dengan kesabaran tu...
Tanda iman yg mantop....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2015 03:59 PM | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2015 03:43 PM
Ya allah sis. Ada benarnya apa yang diperkatakan oleh sis. Buat akak insof seketika. Dalam pada ke ...

Yg kurik itu kundi, yg merah itu saga, yg baik itu budi, yg indah itu bahasa.  Begitulah cantiknya pantun melayu melakar ayat untuk menggambarkan betapa bahasa boleh mendamaikan. Boleh mengesankan rasa hormat dan segan orang kpd kita. Malah P. Ramlee menulis kata2 "tiada kata secantik bahasa......."
Ada lagi sebuah lagu lama yg senikatanya berbunyi "jgn berlagak sombong, mcm katak bawah tempurung, walau harta berkarung, budi bahasa juga dijunjung".
See, bahasa yg indah itu sebenarnya bahasa ehsan dan perdamaian, mahal yg tak bermodal.  Jadi kenapa diabaikan?


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087339s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list