CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Pecah Rekod Baharu Makan Nasi Kandar Berharga RM222

9-2-2024 11:44 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 15252| Komen: 60

Description: SHAH ALAM - Seorang lelaki berjaya memecah rekod baharu apabila dikatakan makan nasi kandar yang berharga RM222 di sebuah restoran mamak terkenal di Pulau Pinang.


SHAH ALAM - Seorang lelaki berjaya memecah rekod baharu apabila dikatakan makan nasi kandar yang berharga RM222 di sebuah restoran mamak terkenal di Pulau Pinang.

Perkara itu dikongsikan pentadbir Facebook Nasi Kandar Sulaiman sehingga tular di media sosial.

Difahamkan, lelaki tersebut mengambil 16 ekor sotong, 10 ekor udang, dua ketul ayam, dan lauk sampingan lain seperti kambing, telur sotong serta bendi.

Loading FB Post...


"Fuh, orang Penang lagi. Seorang makan semua ini, amat-amat dahsyat.

"Kita tak paksa apa-apa dan bukan panggil dia makan.

"Dia sendiri datang makan dan buat rekod, memang padu," katanya pada Khamis.

Berdasarkan komen pada hantaran tersebut, lelaki berkenaan berjaya menghabiskan makanan itu dalam tempoh 55 minit.

Sebelum ini, rekod paling mahal adalah RM218 oleh seorang lelaki pada 20 Januari lalu.

Sumber : Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote _blackbird 9-2-2024 12:07 PM
Annnddd thheeennnnnnnn....???
Quote ledigugu 9-2-2024 12:51 PM
Berapa kali doooooo berita ni nak keluar? Awni smpi 2 kali
Quote nikaido 9-2-2024 12:53 PM
Edited by nikaido at 9-2-2024 12:54 PM

Lembab punya reporter cari.
Quote LaskarHijayu 9-2-2024 12:53 PM
Tak terlintas ke rasa rugi makan sorg2 kena keluar ratos2 gitu. Sekali makan pulak. Tetap jadi tahik khennn
Quote cantthinkofany 9-2-2024 01:10 PM
sedapnyaaaaa dapat makan sotong besor2 gitewwwww....
Quote imransulaiman 9-2-2024 02:50 PM
LaskarHijayu: Tak terlintas ke rasa rugi mak ...


Demi rekod..tak kisah berapa RM "hilang"
Quote miss_white 9-2-2024 02:53 PM
Baik duit tu ko mkn kat kedai melayu
Dari bagi kt kedai mamak buat apa
Quote sayurmayur88 9-2-2024 03:34 PM
org msia banyak duit, sapa cakap org kita susah??
hahaha btw hati2 kena gout.
Quote Clan204 9-2-2024 03:39 PM
sedaghe palestin tersenyum sinis
Quote OshinDaSolja 9-2-2024 03:43 PM
according to Christianity, one of the 7 deadliest sin is 'Gluttony' iaitu makan pelahap dgn bnyak smpai tak ingt dunia...dlam Islam pun diajar dlam Quran jganlah melampaui batas dan berlebihan semasa mkan... this guy definitely crosssd the line, and commit another sin which is 'Vanity' iaitu riak... double trouble
Quote matchstick 9-2-2024 04:00 PM
Murah ler rega rm222 utk sotong n udang sebyk tu. Nasib baik tak mampus tercekik or kena heart attack masa melantak tu.
Quote Tunakimchi 9-2-2024 04:08 PM
Buruk kedarah. Demi viral sanggup berhabis
Quote supernaturalee 9-2-2024 04:22 PM
OshinDaSolja replied at 9-2-2024 03:43 PM
according to Christianity, one of the 7 deadliest sin is 'Gluttony' iaitu makan pelahap dgn bnyak sm ...


Quote airfilterkotor 9-2-2024 11:20 PM
Berdasarkan komen pada hantaran tersebut, lelaki berkenaan berjaya menghabiskan makanan itu dalam tempoh 55 minit.


Kompem mengunyah non-stop. Benti la buat mende bodo gini.
Angkat sikit malu tu tinggi-tinggi depan mak ayah kau, kawan kau... semorang tengok.
Quote ultra78 10-2-2024 01:35 AM
Bulat orangnya.
Quote sukacactus 10-2-2024 07:30 AM
Besar betul tank dia
Aku kalau tgk nasi sebukit, dan2 terus rasa tak lalu
Terasa2 tekak penuh sampai ke atas
Quote star_karat 10-2-2024 09:06 AM
Muka tembam bulat bakalan kena ghout, 3 serangkai. Ni contoh one of the nation obesse's. So proud top world ranking.
Quote pearl.silver 10-2-2024 09:56 AM
Rm200 mkn kt restoran chinese muslim kt sini sdp gilaa.. ada ikn, sotong, udang, ayam
Quote kemaruk 10-2-2024 11:31 AM
Sebab tu la bangkem menggalakkan body shaming

Lihat semua komen(60)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-3-2024 12:34 PM GMT+8 , Processed in 0.198277 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top