CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

‘Kau Nak Ambil Apa Sebenarnya?’ – Nurul Shuhada Persoal Motif Hafidz Roshdi Fail Kes Hadanah

2-4-2024 05:38 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 12351| Komen: 10

Description: Bekas isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri akui tidak berpuas hati dengan tindakan aktor tersebut yang berkali-kali tidak hadir ke mahkamah untuk perbicaraan kes Hadanah ...

Bekas isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada Mat Shukri akui tidak berpuas hati dengan tindakan aktor tersebut yang berkali-kali tidak hadir ke mahkamah untuk perbicaraan kes Hadanah interim dan kekal dua anak mereka.

Memetik laporan Melodi, Shuhada juga tertanya-tanya tentang motif Hafidz memfailkan kes berkenaan namun dia gagal untuk hadir.




"Saya rasa marah sangat sebab dia macam tak tahu apa benda yang berlaku. Kau nak menjawab pun, kau jawab salah jadi saya bidas.

"Saya malas dah nak berlembut dengan orang yang tak nak berlembut. This is your case, you yang failkan takkan tak tahu hari sebutan kes atau bicara. Bukan nak provoke tapi nak dia tahu yang apa yang dia buat. Kau nak failkan untuk apa? Kau nak ambil apa sebenarnya?"


Dalam pada itu, dia tidak ada masalah sekiranya tindakan undang-undang seperti mengeluarkan waran tangkap dikenakan terhadap bekas suaminya itu.

"Mana yang dekat luar sana melalui macam saya mereka tahu betapa susahnya untuk kita nak buat proses rasmi untuk anak-anak kalau tak ada benda ni."

"Kalau benda tu yang boleh gesa dia untuk percepatkan kes ini, kenapa tidak? Saya akan memperjuangkan hak anak-anak sampai ke titisan terakhir.

"Saya diamanahkan oleh Allah untuk jaga anak-anak saya, Umar dan Humairah untuk beri mereka kehidupan yang terbaik saya boleh bagi, Insya-Allah."

"Kalau kita tak boleh nak jadi suami isteri yang terbaik, boleh tak kita jadi ibu bapa yang terbaik buat anak-anak? Jadi tak payah nak ada ego masing-masing. Kita selesaikan untuk anak-anak."

Mengulas tentang kes dirinya dipukul, dia juga berharap agar pihak Hafidz boleh hadir ke mahkamah bagi menyelesaikan kes tersebut.

"Saya harap lepas ni tak ada lagi alasan tak boleh datang bicara sebab cuti sakit, mc ke cukup lah. Semua netizen dah tahu jangan bagi orang label kita ‘datang mahkamah je sakit’. Kalau tak nak orang label macam tu, datang buktikan awak tak bersalah."


Sementara itu, Shuhada memberitahu dia tidak malu dengan gelaran ‘janda’ malah dia menerima takdir Tuhan dengan berlapang dada.

"Saya tak malu malah saya bangga. Kalau orang kata ‘kau dah berubah sekarang’ yelah aku kan janda. Saya akan jawab macam tu."

"Bagi saya Allah dah tulis takdir saya dimana umur 30 tahun, saya jadi janda tapi saya ambil ujian Allah ini sebagai satu penghormatan buat saya untuk jaga maruah diri sendiri. Janda atau tidak, kita jaga diri kita.

"Kalau ada orang dekat luar sana yang pandang serong saya nak tunjukkan yang janda ni akan berjaya dunia akhirat, Insya-Allah. Doa-doakan."

Sumber: Melodi/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matjerk 2-4-2024 05:46 AM
@admin6 pls tutup. Kan dah ada dah thread dia ni... plssss laaaaa x payah byk2....
Quote Glass_shoes 2-4-2024 07:10 AM
matjerk replied at 2-4-2024 05:46 AM
@admin6 pls tutup. Kan dah ada dah thread dia ni... plssss laaaaa x payah byk2....

scroll aje penuh muka bulat..dah lah beso2 gmbarnya
Quote riyadhK 2-4-2024 08:11 AM
Amende la isi artikel sama jah. Layan sangat la betina biol ni
Quote dewi_rina 2-4-2024 08:38 AM
"Saya tak malu malah saya bangga. Kalau orang kata ‘kau dah berubah sekarang’ yelah aku kan janda. Saya akan jawab macam tu."


Terpaling janda
Quote dewi_rina 2-4-2024 08:38 AM
Ada tak video dia cakap ni, confirm bingit
Quote marchikobonzo 2-4-2024 09:46 AM
Enough la cerita dia ni
Quote miu84 2-4-2024 01:20 PM
Lantakla pasal diaorg ni tak kuasa da nak amik tau cuma ada satu bende yang menganggu. Memang hafiz ni kalau amik gambar stuck kt satu pose muka berkerut tahan berak tu ke
Quote bintangsejuk 3-4-2024 06:46 PM
Iolls rase yg lelaki tu yg selebriti. Knape si perempuan lebih² diinterview nk menunjuk diri teraniaya sgt. Sombongnye diri bila jadi janda. [em:10:][em:10:]
Quote joy_ah 3-4-2024 06:51 PM
jarang kena waran tangkap kalo tak datang bicara dari mahkamah syariah melainkan kes jenayah contoh judi, khalwat
Quote asfaz 3-4-2024 06:52 PM
IMG-20240403-WA0010.jpg
IMG-20240403-WA0009.jpg

Shuringaiii bodoh.

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

12-4-2024 07:41 PM GMT+8 , Processed in 0.052417 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top