CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

‘Korang Buang Bella Macam Sampah, Macam Dia Pula Kena Tangkap Khalwat’ – Didi Astillah Bidas Aisyah Aziz

14-5-2024 07:58 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 8233| Komen: 59

Description: Kemelut rumah tangga antara selebriti Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah kian rumit dan berpanjangan apabila adik-adik mereka pula berbalah di media sosial.

Kemelut rumah tangga antara selebriti Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah kian rumit dan berpanjangan apabila adik-adik mereka pula berbalah di media sosial.

Susulan hantaran adik kepada Aliff iaitu Aisyah Aziz sebelum ini yang dilihat tidak berpuas hati terhadap seorang individu, adik kepada Bella, Didi Astillah tampil membidas kenyataan penyanyi tersebut berikutan hantaran itu didakwa ditujukan kepada kakaknya.


Didi menerusi perkongsiannya di Instagram Story (IG), bertindak mempertahankan Bella.

"Obses nampak baik? (Cakap dengan cermin please). Saya ni memang la tak baik sangat, tapi kak long saya tu dari sekolah baik, boleh tanya semua orang."


"Move on like an adults? Siapalah yang pergi buka aib kak long saya? Siap panggil kawan-kawan Alif untuk mengumpat. Video mengumpat pun sampai dua jam, kalau ikut memang nak post je semua."

"Siapa yang main game ni? Rasanya korang kot, tak baca ke WhatsApps Aliff dengan Ruhainies?"

Dalam masa yang sama, Didi atau nama sebenarnya Dayang Nazilah Awang Astillah mendakwa pihak Aliff yang merancang untuk memburukan reputasi kakaknya.

"Nak tutup aib? Haruslah, siapa yang buka aib siapa dulu? Siap merancang jatuhkan kakak saya? Tapi kuasa Allah tidak menandingi apa pun."

"Salah Aliff memang banyak, salah Bella satu je. Itu pun dah settle tapi macam tak faham-faham asyik guna alasan ni."

"Kita nak apa? Nak abang awak tu diam, habis cerita!"

Pelakon berusia 27 tahun itu juga kecewa berikutan Bella didakwa menerima layanan yang tidak baik daripada keluarga Aliff.

"Pilih untuk stay sebab anak-anak sister, awak ada anak tak? Tak ada kan. Ini dah sampai tangkap khalwat takkan nak stay lagi? Suka-suka je cakap kakak saya tak ikhlas, awak tu tuhan ke?"

"Lagi tak slay dari awal, korang perli-perli kakak aku. Buang dia macam sampah. Buang dari family group tanpa tanya khabar dia. Macam Bella pula kena tangkap khalwat. Kesian dia menangis, tak makan berhari-hari sebab korang semua."


Tidak lama selepas itu, tinjauan OhBulan! mendapati Aisyah kemudian membalas hantaran Didi di IG Story miliknya.

Terdahulu, episod demi episod tentang kisah kemelut rumah tangga Aliff dan Bella terbongkar selepas aktor itu ditangkap khalwat bersama aktres Ruhainies.

Kontroversi tersebut menjadi lebih besar apabila ‘kekasih gelap’ Aliff iaitu Sarah Yasmine muncul dan mendedahkan mesej perbualan antara aktor itu dengan Ruhainies.

Bukan itu sahaja, beberapa nama artis lain turut didakwa terpalit dengan pendedahan tersebut termasuk Emma Maembong, Chacha Maembong, Meerqeen dan Anna Jobling.

Sumber: IG Didi Astillah/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote L.U.S.M 14-5-2024 08:05 AM
Pada aku..

Kalau mak dia yang sound ke okla jgk..ni akak play victim ala2 suci pdhl sendiri pun jalang..laki tu laki kakak ko..dia je patut tahu perubahan laki dia..bkn ko
Ko tinggal 24/7 dgn laki kakak ko ke yang sebuk sgt nk ckp bila laki kakak ko tu berubah lepas kenal si kemut?

yg kutip lepas cerai tu kakak ko..bkn ko..yg ko xhbs2 memekak ni nape Didi..mulut kakak ko asik acah no komen tp ko plak memekak xhbs2..kata nk ready masa court..dh tu?diam jelaaa..bosan hari2 cerita kain ko jaja..1kali curang ke 11kali ke..2x5 je sama!!!

Xpyh nk tegakkan benang..ko belum berlaki..pergi cari bahagia ko sendiri laa..ke kakak ko pakai akaun ko tulis semua tu tp nk portrait terpaling baik?

Koserlaaaa family ni..mcm la kakak dia suci sgt..pdhl tinggal xkena tgkp je..Dari kesian now aku meluat gila dengan perangai beruk2 Kes ni

Putik pun sama..ko dh xnk ceraikan je..habis cerita..nk repair pun dh busuk sgt nama ko skrg..bini ko pun bukan baik mana..ank2 jadi mangsa..move on jelaaa!
Quote pia250110 14-5-2024 09:31 AM
adik pon terlebih jugekkk
Quote hyie 14-5-2024 09:40 AM
L.U.S.M replied at 14-5-2024 08:05 AM
Pada aku..

Kalau mak dia yang sound ke okla jgk..ni akak play victim ala2 suci pdhl sendiri pun jal ...

sheols lebih kepada jurucakap je noks. that's why..
Quote beni_nikaido 14-5-2024 10:20 AM
"Kita nak apa? Nak abang awak tu diam, habis cerita!"

ha...betul. sume orang diam. bella pun dah no komen tapi si alep masih komen sana sini.
mau adiknye tak marah?
Quote beni_nikaido 14-5-2024 10:27 AM
L.U.S.M replied at 14-5-2024 08:05 AM
Pada aku..

Kalau mak dia yang sound ke okla jgk..ni akak play victim ala2 suci pdhl sendiri pun jal ...

Bella cume lembab sbb asik memaapkan alep. x rasa dia play victim coz Bella pun dah ngaku salah pasal kes curang tu.
mereka pun dah setel secara dalaman (keluarga) sebelum alep pi bongkar kat public.
Bella pun dah no komen tapi alep asik komen sana sini.
tambah mak dan adik alep lagi. maunye didi x bengang asik nak sebut bella macam bella pulak yg kena tangkap basah.
opkos la dia nak backup kakak dia
tu pendapat Beni la....

Quote naina 14-5-2024 11:38 AM
Boring betol kisah 2 ekor ni
Bo bo lah. G cerai fast track lah sana
Aliff bodo Bella pun bodo
Aliff bodo curang sana sini tapi tak nak lepas Bella.
Bella Bodo jugak sebelum ni berkali2 kena curang pun terima lagi. Lepastu siap pasang skandal. Konon2 nak buat Aliff jeles. Gila apa wife ayat2 sweet2 camtu NGN jantan lain. Pokoknya mak bapak begini loser.
Quote hazmireen 14-5-2024 12:01 PM
Sudahlaa boring.. nasib ko baik je tak kena tangkap khalwat.. takyah play victimlah.. abg alip curang adik bella pun curang both laki bini sama je.. dosa still dosa. NRF penyondol M pun penyondol.. sama je.. beza hanya 11 VS 1

Tak malu ke anak anak besor nanti baca kisah apak maknya di Media sosial. Pi sekolah kawan kawan cerita.. hujung hujung anak yg derita..
Quote afie_m 14-5-2024 12:11 PM
ok, lps ni siapa pulak yg bersuara
Quote She-Ra 14-5-2024 12:48 PM
beni_nikaido replied at 14-5-2024 10:27 AM
Bella cume lembab sbb asik memaapkan alep. x rasa dia play victim coz Bella pun dah ngaku salah pa ...

setuju! didi sebenarnya jenis yg lebih tegas dr bella. bkn jenis "yes mem/sir". cuma seelokmya dlm keadaan sekarang, diam jela tak perlu berbalas-balas dgn org yg di sana. netizen pun dah maklum mcm mana perangai belah sana tu (ruhanat, mat alep & fam)
Quote marchikobonzo 14-5-2024 02:00 PM
Kesimpulannya, putik sila diam!
Quote aciksenah 14-5-2024 02:38 PM
Sebenarnya kemelut yang berlaku..tak perlu la adik beradik yang lagi over dari tuan badan. I merujuk both side ye. Dah2 la tu.
Quote Peachlilac 14-5-2024 02:48 PM
beni_nikaido replied at 14-5-2024 10:27 AM
Bella cume lembab sbb asik memaapkan alep. x rasa dia play victim coz Bella pun dah ngaku salah pa ...

agreed.kes sebelum2 ni mmg i meluat dgn si bella ni sbb duk bela jantan tak guna tu. tapi i perasan kes kemut ni,bella tu mcm dah tersedar yg jantan tu mmg haprak tak guna. so dia takde pon back up laki dia. dia mmg betul2 nak move on. si tak guna tu pulak bila scandal dia dah senyap baru dia berkepak sana sini play victim dia pendosa tapi jujur.jadah dia. walaupun si didi tu mukyt macam bontot ayam,si aisyah tu lagi bodoh. apa pon kau buat tetap abg kau jantan tak guna.tu je. so baik diam je
Quote jalfa 14-5-2024 03:30 PM
Sibuk la mencapup dua ekor ni...dahla lagu pon x de...asik mencapup kosah abang kakak je...dari sebok hal dalam kain ni baik korang berdua buat product kasi orang kenal kamu selain jadi adik kepada alip dan nabelah
Quote kimimo 14-5-2024 03:56 PM
sejenis adikberadik semua nk lime light nk publisiti very the loww classs, masa kes PS takde pon adikberadik/mak ayah dia mencapub (the real high class people).
Quote HujanBatuTiga 14-5-2024 04:06 PM
Kuasa talak bukan kt tgn bella. Bukan dia boleh ceraikan diri sendiri. Alip la yg taknak lepas.
Quote cha-cha 14-5-2024 04:07 PM
Ecah tak malu ke nak back up abang? Kalau aku, aku mute je whatsapp family, cuti2 gi bali pakai bikini...
Quote kayu_arang 14-5-2024 04:26 PM
L.U.S.M replied at 14-5-2024 08:05 AM
Pada aku..

Kalau mak dia yang sound ke okla jgk..ni akak play victim ala2 suci pdhl sendiri pun jal ...

tulah kakak jongang dia pun menyundal juga, tu yg kantoi.. yg tak kantoi entah2 ada lagi... sundal acah suci... senang je bagi kerang kat jantan dah la bini org
Quote hokeypokey 14-5-2024 05:02 PM
untung bela ada didi yg sentiasa backup dia
Quote pinggan 14-5-2024 05:40 PM
Curang sekali mmg tak sama langsung dgn curang berbelas2 kali. Dah la salah, pastu bising sana sini mcm tak salah. Puiiiii   

Lihat semua komen(59)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.055684 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top