CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Antarabangsa Lihat artikel

4 bintang terkenal dunia yang tak hiraukan boikot, adakah mereka artis kegemaran anda?

18-5-2024 12:16 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8071| Komen: 11

Description: Disaat satu dunia menyuarakan hak kebebasan rakyat Palestin yang setiap hari terbunuh kerana kekejaman tentera pendatang haram, Israel namun masih ada lagi selebriti dunia yang kekal berdiri dibelakan ...

Disaat satu dunia menyuarakan hak kebebasan rakyat Palestin yang setiap hari terbunuh kerana kekejaman tentera pendatang haram, Israel namun masih ada lagi selebriti dunia yang kekal berdiri dibelakang rejim itu.

Memetik Kosmo, Gerakan Blockout 2024 memberikan mesej jelas mengajak masyarakat dunia memboikot mana-mana selebriti penyokong Israel.

Disini merupakan beberapa nama selebriti Hollywood yang kental berada di belakang rejim Zionis dan Israel secara terbuka.

Natalie Portman



PELAKON kelahiran Jerusalem, Natalie Portman kerap berkongsi mengenai dakyah Israel yang menyifatkan tindakan ketenteraan terhadap Palestin sebagai usaha melindungi warga mereka.


Sekitar akhir tahun lalu, pelakon itu pernah meluahkan kesedihan mengenai insiden berdarah yang didakwa menggugat keselamatan rakyat Israel.

“Hati saya hancur untuk rakyat Israel. Anak-anak, wanita dan orang tua telah dibunuh dan diculik dari rumah mereka sendiri. Saya ngeri dengan tindakan biadab ini,” tulisnya dalam Instagram.

Walaupun pernah menolak anugerah Nobel Prize Israel pada 2018, tindakan Portman yang dianggap tidak peka dengan lebih banyak kematian dalam kalangan rakyat Palestin menjadi cemuhan ramai.

Gal Gadot


PALING lantang bersuara dan menjadi antara 700 artis Hollywood yang menandatangani surat terbuka kepada Hamas sekitar Oktober tahun lalu adalah Gal Gadot.

Aktres kelahiran Israel ini tidak berhenti melaungkan sokongan terhadap tindakan rejim Zionis yang disifatkan hanya membalas serangan dilakukan Hamas.


Malah bintang filem Wonder Woman yang pernah menyertai pasukan pertahanan Israel tidak takut berdepan kecaman dunia terhadapnya.

Terbaharu, jumlah pengikut akaun Instagramnya menyusut sejuta daripada 109 juta orang disebabkan tindakannya yang tidak mempedulikan kekejaman Israel.

Dwayne Johnson


BERADA dalam senarai artis dengan jumlah pengikut tertinggi iaitu mencecah 397 juta orang menunjukkan pengaruh besar The Rock atau Dwayne Johnson.

Namun tindakannya menyebut pejuang Hamas yang mempertahankan tanah air Palestin daripada dijarah Israel sebagai terrorist membuatkan ramai peminat mengecamnya.

“Saya terkilan, marah dan muak dengan pembunuhan dan penculikan orang Yahudi melalui tindakan mengerikan daripada kelompok Hamas,” ujarnya.

Atas perkongsian dibuat, masih ramai terkilan apabila perkara tersebut dianggap sebagai sikap tidak pekanya terhadap nasib rakyat Palestin yang terkorban dan masih bermandi darah sehingga sekarang.

Madonna


SEBELUM ini Madonna pernah berkongsi video di Instagram yang menunjukkan rakaman roket serta mayat yang terbunuh di Israel.

Penyanyi Like a Virgin itu menegaskan hatinya sentiasa bersama Israel apabila mendakwa sokongan tersebut susulan keadaan penduduknya yang kehilangan kediaman dan nyawa.

“Buat semua yang menderita atau yang akan menderita akibat konflik ini, saya berdoa untuk anda dan saya sedar bahasa ini perbuatan Hamas,” tulisnya dalam Instagram.

Nama penyanyi ini turut disenaraikan dalam Blockout 2024 iaitu gerakan boikot terhadap artis yang tidak peka terhadap Palestin dan nasib rakyatnya.

Jadi kepada peminat mereka ini, fikir-fikirkan.

Sumber : Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Samerosie 18-5-2024 03:35 PM
Hat pompuan Jewish, jewish zionist, kabalah convert (jewish gak).  Hat jnatan tak tau pasaipa kalau ikut polynesian pun kena jajah dulu. Hawaii tu siap kena jajah habis raja pun kena tipu.
Quote manjalara_01 18-5-2024 05:56 PM
Blockout ni x berkesan la. I jenguk insta Gal masih 109.8 juta followers smlm
Quote alesandra 18-5-2024 06:24 PM
manjalara_01 replied at 18-5-2024 05:56 PM
Blockout ni x berkesan la. I jenguk insta Gal masih 109.8 juta followers smlm

So what? Ig users ada 2 billion.targetnyer bukan pd followers tapi users.
Quote prettygood 18-5-2024 08:03 PM
patut rihanna masuk sekali, paling kafir punya artis dh hina islam 2 kali dulu, lama dh aku blockout dia
Quote zuriey 19-5-2024 12:15 AM
Paling bodo dok harap apa pada artis yg sah2 kapir ni
Quote anony-mous 19-5-2024 02:52 AM
3 prempuan tu xheran la tp hat the rock tu mmg kuciwa la
Quote sayurmayur88 20-5-2024 07:47 AM
apa mereka kesah..sah2 deolls nak kan duit jer...
Quote apedehal 20-5-2024 11:46 AM
anony-mous replied at 19-5-2024 02:52 AM
3 prempuan tu xheran la tp hat the rock tu mmg kuciwa la

The rock tu opkoz lah da kena brainwash dgn gal gedot ..kan bestwen
Quote Yoonggi 20-5-2024 02:07 PM
yeah, yg pompuan tu dah mmg keturunan tu, sorg lg siap penah jd askar dia, yg nenek tu mmg baca kabalah. tp the rock ni aku disappointed. aku suka rock ni dulu. cancel dah
Quote BoongaKertas 20-5-2024 04:29 PM
takpelah, moga ada ganjaran utk jihad kecil kita ni utk saudara2 kita kat palestine. amin!
Quote pakwetizzaqyah 21-5-2024 10:55 PM
tak sadar diri anak negro sekor ni..dulu idup merempat susah... baru Allah bagi hidup mewah sikit2 kat dunia dah mula lupa diri... sumbat la steroid lagi dalam badan ko.. tengok la azab Allah kat ko esok2...

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 06:34 PM GMT+8 , Processed in 0.218414 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top