CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

“Saya Dianiaya, Ini Semua Fitnah!” – Bapa Zayn Rayyan Bersuara, Mahkamah Kecoh

7-6-2024 03:32 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 8102| Komen: 22

Description: Hari ini media tertumpu prosiding kes kontroversi iaitu pembunuhan kanak-kanak autisme Zayn Rayyan apabila kedua ibu bapa mangsa hadir ke Kompleks Mahkamah Petaling Jaya untuk prosiding sambungan atau ...

Hari ini media tertumpu prosiding kes kontroversi iaitu pembunuhan kanak-kanak autisme Zayn Rayyan apabila kedua ibu bapa mangsa hadir ke Kompleks Mahkamah Petaling Jaya untuk prosiding sambungan atau penamatan reman.

Sebelum ini, pasangan suami isteri itu telah direman selama 7 hari dan sepatutnya berakhir hari ini sebelum pihak polis memohon untuk menyambungnya di mahkamah.

Mereka berdua hadir dalam keadaan bergari dan memakai baju lokap sebelum dibawa masuk ke Mahkamah Majistert pada jam 9.30 pagi.


Ketika dikawal ketat polis, keadaan mahkamah turut kecoh dengan kehadiran ahli keluarga pasangan itu dan bapa Zayn Rayyan sempat mengatakan bahawa dia telah dianiaya dan semuanya fitnah kepada orang awam yang hadir.


Difahamkan, pihak media tidak dibenarkan untuk mengikuti prosiding itu memandangkan ia masih lagi dalam peringkat permohonan untuk siasatan lanjut.


Pada 6 Disember tahun lalu, Zayn Rayyan ditemui meninggal dunia di anak sungai berhampiran kawasan Apartmen Idaman Damansara Damai pada jam 10 malam.

Mayat mangsa ditemui oleh kumpulan penduduk yang menjalankan operasi mencarinya.

Mangsa sebelum ini dilaporkan hilang di kawasan kediamannya sebelum ditemui terbaring di sungai yang jaraknya kira-kira 200 meter dari blok kediamannya.

Sumber : Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote clueless_gamer 7-6-2024 03:59 PM
makin kelam kabut kes ni

harap pelaku sebenar dapat ditangkap secepat mungkin
Quote Barebow77 7-6-2024 04:20 PM
Soalan serius..siapa yang bapa zayn kata fitnah dan aniaya dia ye..polis ke or majistret..or ayah zayn tahu siapa sebenarnya yang bunuh zayn..

Quote Manusiabesa 7-6-2024 04:40 PM
Barebow77 replied at 7-6-2024 04:20 PM
Soalan serius..siapa yang bapa zayn kata fitnah dan aniaya dia ye..polis ke or majistret..or ayah za ...

Jwpn serius dri iolss... sekadar teka je la aku pon.
Hope u clear la sikit.

Bkn dia nk ckp dia tau siapa pelaku .dia just geram and cakap dia ditangkap reman ni pun kena aniaya kena fitnah. Tu je..bkn dia tau siapa pelaku. Family dia kt luar court pagi td pun ckp " pembunuh ada kt luar " just ayat umum nak tegaskn zaim bkn pelaku. Tu jer.

Smua kita berharap dan prcaya pd pdrm. Tp klw pdrm salah tgkp org, atau sengaja nk divert issue.. kiranya kita dh ilang respek dan rasa selamat utk serah apa mslh pd pdrm lg.. mcm dh mula ada trust issue jika pdrm punya keja pun dh makin messy mcm tamil. Hope x jd teruk lah. Integrity polis tu yg kita harapkan. Rkyt ni naif mmg kmmpuan limit.
Quote pooh~key 7-6-2024 04:46 PM
Akak nak zayn hidup balik sebenarnya jauh di sudut hati akak sis.
Quote hokeypokey 7-6-2024 04:47 PM
makin menarik kes ni..
Quote hokeypokey 7-6-2024 04:49 PM
pooh~key replied at 7-6-2024 04:46 PM
Akak nak zayn hidup balik sebenarnya jauh di sudut hati akak sis.

sejak bila akak berhati mulia ihsan dan simpati pada budak2???
Quote sara_thrash 7-6-2024 04:50 PM
kalau betul bukan mak pak arwah yang lakukan aku doa moga dipermudahkan segala urusan mereka.
Quote pooh~key 7-6-2024 04:51 PM
hokeypokey replied at 7-6-2024 04:49 PM
sejak bila akak berhati mulia ihsan dan simpati pada budak2???

Akak tak pasti sissy. Tulah kalau budak2 lain akak tak pernah bersimpati kalau mampos pun akak tak peduli tapi zayn ni entah ler sissy hokey. Mungkin sebab heols nampak inesen plus handsome sebegitu kot sissy? Tapi akak bukan pedo tau sissy.
Quote mojarean_X 7-6-2024 04:54 PM
pooh~key replied at 7-6-2024 04:46 PM
Akak nak zayn hidup balik sebenarnya jauh di sudut hati akak sis.

Sabar kak. Yg pergi x kembali. Sama2 kita berdoa agar ditunjukkan kebenaran kes ni.
Btw case ni dh tenggelamkan soroton lampu limpah pd kes2 lain ye
Quote hokeypokey 7-6-2024 05:04 PM
pooh~key replied at 7-6-2024 04:51 PM
Akak tak pasti sissy. Tulah kalau budak2 lain akak tak pernah bersimpati kalau mampos pun akak tak ...

hensem tu mmg point utama yg menjentik naluri kemanusian sis poohkey..so tahniah ye sis.. ingatkan sis berhati beruang madu keras membeku
Quote noor2 7-6-2024 05:06 PM
Kalau ko x bersalah..ko nk takut apa...nk jerit tuduh fitnah buat apa..bukannya polis dah sebut ko bersalah pun...so bila ko jerit sebut ko difitnah nampak sgt polis mmg aim ko kearah yg jd pembunuh...
Quote pooh~key 7-6-2024 05:09 PM
mojarean_X replied at 7-6-2024 04:54 PM
Sabar kak. Yg pergi x kembali. Sama2 kita berdoa agar ditunjukkan kebenaran kes ni.
Btw case ni dh ...

Hidup pengawal perobody TMJ sissy.
Quote Rindoo 8-6-2024 11:30 AM
The truth will prevail.. proses nak lalui tu sakit.. tp pengakhirannya keadilan pasti terbela
Quote dua_chzy 8-6-2024 11:31 AM
pooh~key replied at 7-6-2024 08:46 AM
Akak nak zayn hidup balik sebenarnya jauh di sudut hati akak sis.

For what? Baik dia dok kat sorga. Dunia ni jahat.
Quote toxicated 8-6-2024 02:26 PM
Fitnah ape. Tu baru reman nak lengkapkan siasatan. Kdg2 reman itu ini nak charge under certain akta. Tiba2 hari pertuduhan tukar bawah seksyen lain. Contohnya kot dari 302kk tiba2 takde kes pun or turun jadi kecuaian ke ape jee..yg jerit2 kena fitnah tu kenapa, bukan dh ada pertuduhan pun. Bapk dia ni nampak baran. Mcm menurun perangai neneknya yg berbisik mcm ruminah sidek punya watak tu. Masa jumpa mayat pun menjerit2 pukimak bukan ko nak istighfar ke ape. Mmg baran.
Quote Tunakimchi 8-6-2024 09:41 PM
I tertunggu2 kes ni. Harap yg bersalah kena hukum
Quote Tunakimchi 8-6-2024 09:42 PM
toxicated replied at 8-6-2024 02:26 PM
Fitnah ape. Tu baru reman nak lengkapkan siasatan. Kdg2 reman itu ini nak charge under certain akta. ...

Ye. Nenek dia menakutkan betul menjerit sampai ketar2. Betul ke dia jerit pukimak?
Quote GreySuede 8-6-2024 09:49 PM
Makin berdebar nak tau result...
Menurut pengalaman I yg byk tgk csi, ncis.. hehe.. bila polis soal siasat parents, dia akan buat dorang go against each other.. Alah pandailah polis2 tu saiko sampai si bini rasa ehh laki aku khianat aku? Si laki plak kata eh biniku berpaling tadah? Ha gitu. Sebab tu kot polis kata statement bercanggah n tak konsisten etc...
Quote prince_marhaen 10-6-2024 04:09 PM
Selalunya yang over ni...............

Meols rengsek family si bapak ni dah start terjerit2 piket dekat mahkamah, mula2 nmpk classy, orang educated, hujung2 diorang yang paling annoying ye... elok2 nak settle cepat, makin kelam kabut la sana sini nak terpekik..

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 01:16 AM GMT+8 , Processed in 0.049406 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top