CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Indonesia cipta sejarah layak ke pusingan ketiga Piala Dunia 2026

12-6-2024 08:09 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6799| Komen: 11

Description: JAKARTA: Skuad Indonesia mencipta sejarah apabila mara kali pertama ke pusingan ketiga kelayakan Piala Dunia 2026 selepas menewaskan Filipina 2-0 di Jakarta.


JAKARTA: Skuad Indonesia mencipta sejarah apabila mara kali pertama ke pusingan ketiga kelayakan Piala Dunia 2026 selepas menewaskan Filipina 2-0 di Jakarta.

Gol-gol pasukan Garuda itu dijaringkan Thom Haye dan Rizky Ridho.

Dengan ini, Indonesia akan menyertai Iraq dari Kumpulan F.


Sementara itu, China turut mara ke pusingan ketiga walaupun tewas 0-1 di tangan Korea Selatan.

Pemain Paris Saint-Germain Lee Kang-in menjaringkan gol kemenangan Korea Selatan yang sudah pun mara lebih awal ke pusingan akhir sebagai juara kumpulan.

Kekalahan itu tidak menjejaskan peluang China selepas Thailand hanya menang 3-1 ke atas Singapura di Bangkok.


Sumber : Buletin TV3

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote stingerbumpy 12-6-2024 08:12 AM
Edited by stingerbumpy at 12-6-2024 08:14 AM

Oman pun tak hingin utk lihat kita qualify.. mungkin kerana keangkuhan pan gon kita yg dgn angkuhnya memperlekehkan C.T..dgn menyebut boleh bolos 8 gol tentang C.T..sebab itu beri kgstan seri....

Padan muka kita...angkuh luar tabii....

Palestine yg dlm peperangan boleh qualify.....

Prooottttt

Tahniah Jokowi

Quote pokokmeranti 12-6-2024 08:25 AM
group Indon nie ada tiga negara asean kan? bersaing dalam negara berdekatan. peluang lebih cerah. group My nie hanya C.T. je ranking rendah dari My.
Quote pokokmeranti 12-6-2024 08:25 AM
group Indon nie ada tiga negara asean kan? bersaing dalam negara berdekatan. peluang lebih cerah. group My nie hanya C.T. je ranking rendah dari My.
Quote Kurex 12-6-2024 11:35 AM
mendonia indon...manakala dekat malaysia ni atley2 lebih cintakan betina2 dan isteri dari cintaka negara untuk harumkan nama negara..
Quote zuuu 12-6-2024 02:14 PM
Jujur cakap performance indonesia dalam bola sepak mmg nmpk ada peningkatan sejak dibimbing coach korea ke jepun aq dh xingat,tengok cara dyorg main waktu sukan sea n aff suzuki cup pon nmpk beza...harimau malaya,mmg impossible pon nk menang dngan jaringan 7/8 gol tu lawan ngan chinese taipei smlam,realistik la sikit woi...
Quote ChildrenOfBodom 12-6-2024 02:20 PM
adakah hampa masih menaruh harapan untuk skuad pondan ni pergi jauh dlm bola sepak?
Quote allshares 12-6-2024 02:29 PM
Tahniah indonesia. Negara kita sedey hidup player pun di ganggu padahal bkn tahap antarabangsa pun.
Quote zeed 12-6-2024 05:01 PM
tahniah la konoha
Quote sharfox 16-6-2024 03:05 AM
Ni la padahnya. Ada team yg boleh gi jauh, gi sabotaj pulak. Gi simbah asid, jatuh moral pasukan. Bangang.
Quote CoffeeOverdose 16-6-2024 03:33 AM
kenapa kena up berita pasal prestasi konoha? bukankah lebih molek klu up pasal negara sendiri?
Quote ninja9 16-6-2024 07:26 AM
Kalau indon layak ke piala dunia, kena sokong jugak tu..

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 10:34 AM GMT+8 , Processed in 0.256187 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top