CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Alif Teega Dan Aisyah Hijanah Didakwa Seleweng Kutipan Derma Atas Tujuan Peribadi?

13-6-2024 11:22 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 140682| Komen: 1348

Description: Kecoh di media sosial mengenai pasangan pempengaruh, Alif Teega dan Aisyah Hijanah didakwa seleweng kutipan derma. Berat dakwaan ni! Biar betul?


Kecoh di media sosial mengenai pasangan pempengaruh, Alif Teega dan Aisyah Hijanah didakwa seleweng kutipan derma. Berat dakwaan ni! Biar betul?

Menerusi satu hantaran di Facebook, PW Community memberitahu pasangan pempengaruh yang terkenal dengan memberi kata-kata motivasi itu telah menyalahgunakan saluran kutipan derma atas tujuan peribadi.

Sebelum ini, satu Malaysia pernah digemparkan mengenai Alif Teega cipta kontroversi dengan memadukan isterinya tahun lepas.

PW Community juga berkata ramai pihak tersentuh apabila Aisyah yang sedang hamil didakwa menjadi mangsa aniaya sewaktu itu. Walau bagaimanapun, Aliff menafikan dakwaan itu sebelum ini.  

"Madu Dua The Teaser. Isu utama adalah kutip derma untuk kepentingan peribadi."

"Hampir setiap bulan ada sahaja program kutipan derma untuk tujuan berbeza. Sanggup cipta kontroversi madukan isteri untuk publisiti dan simpati."

"Awam cukup senang tersentuh dengan isteri teraniaya, dan makin lebatlah kutipan derma."

Bukan tu jer, PW Community juga mendakwa yang penyelewengan itu hanya diketahui oleh individu yang pernah terlibat dengan mereka seperti bekas pekerja butik, personaliti media sosial, pembekal tudung dan sebagainya.

"Pekerja yang persoal audit kutipan derma akan dibuang serta-mereka."



Terbaru! Aisyah Hijanah akhirnya tampil bersuara mengenai dakwaan yang dibuat PW Community itu.

Kredit: Facebook PW Community/OhMedia


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edoraixora 13-6-2024 11:27 AM
Aisyah bersuara apa?
Quote Mary_jane 13-6-2024 11:33 AM
Macam2 cara orang nak buat duit, sampai jaja kehidupan peribadi. Ikutlah mana2 jangan jadi gila sudah.
Quote azimodin 13-6-2024 11:45 AM
Kemain lagi ya penyokong dorang mempersoalkan kenapa PW stay anonymous & kenapa kita percaya pada PW. Kita bukan percaya membuta tuli, PW 99% serang mengena. Tengok je la kopi pak belalang, tok belagak, ketom metal, zambeger, DBI semua PW dah londeh
Quote kucingsiti 13-6-2024 11:51 AM
Kalau dah masuk PW ni, tak lama dahhhh
Quote nightwinkle 13-6-2024 11:51 AM
azimodin replied at 13-6-2024 11:45 AM
Kemain lagi ya penyokong dorang mempersoalkan kenapa PW stay anonymous & kenapa kita percaya pada PW ...

PW ni teringat mcm aidibmuadib dulu
Quote renko 13-6-2024 12:02 PM
mana babi2 yg menggigil aritu
dah mampos kena panggang ke babi tu
Quote Cleocatra 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di yayasan she. Dengan harapan dapat she memimpin ke syurga yang selalu she ceritakan keadaan dalam syurga tu sendiri. Tapi she punya berbelanja, masyaallah, iblis angkat tangan syukur tengok keriakkan serta kebongkakan she
Quote Cleocatra 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di yayasan she. Dengan harapan dapat she memimpin ke syurga yang selalu she ceritakan keadaan dalam syurga tu sendiri. Tapi she punya berbelanja, masyaallah, iblis angkat tangan syukur tengok keriakkan serta kebongkakan she
Quote Tiggybiru 13-6-2024 12:11 PM
Facepalm
Quote fattymah 13-6-2024 12:13 PM
Wow ni ke cerita hot semalam tu
Quote awex^returns 13-6-2024 12:20 PM
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

hahahaha... Haji TERpaling sangat kan
PW taknak check derang ke
Quote flipolivio 13-6-2024 12:32 PM
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

Dia ni kenapa xde org kacau? Legit ke? PW kena siasat jugak heshe ni..
Quote CoffeeOverdose 13-6-2024 12:37 PM
muka laki dia muka miang pla.. muka bini pulak pucat manjang mcm anemia.
Quote caprut 13-6-2024 12:47 PM
Cleocatra replied at 13-6-2024 12:07 PM
Aku pun tertanya2 dengan sorang mak nyah pencen ni. Hari2 pos mengingatkan ummah untuk berjariah di  ...

Ckgu jef ke?
Quote MissVixen 13-6-2024 12:52 PM
Tudung labuh dan berusrah kehulu kehilir, akhir-akhirnya laki bini penunggang agama.
Quote Cleocatra 13-6-2024 01:12 PM
awex^returns replied at 13-6-2024 12:20 PM
hahahaha... Haji TERpaling sangat kan
PW taknak check derang ke

Kan! Aku harap tersingkap la cerita disebalik jariah sheol tu
Quote Cleocatra 13-6-2024 01:13 PM

Bukan. Penata rias seumur hidup si ajemi
Quote Cleocatra 13-6-2024 01:17 PM
flipolivio replied at 13-6-2024 12:32 PM
Dia ni kenapa xde org kacau? Legit ke? PW kena siasat jugak heshe ni..

Kan. Tibah old moneh. Tahu la dok mancacai ajemi. Tapi tak kan tak abih2 duit. Tengok dia berbelanja macam esok nak kiamat. Abis semua nak dibeli. Jariah penyelamat talian hayat ke?
Quote MadameOnion 13-6-2024 01:24 PM
konten muka lebam kena pukul

Lihat semua komen(1348)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 10:33 AM GMT+8 , Processed in 0.417491 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top