CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bukan Seksyen 302, Ibu Bapa Zayn Rayyan Dituduh Abaikan Anak Hingga Sebabkan Kecederaan

13-6-2024 11:37 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 60940| Komen: 3491

Description: Hari ini kita semua tertumpu sekali lagi dalam kes pembunuhan kanak-kanak autisme, Zayn Rayyan Abdul Matin.

Hari ini kita semua tertumpu sekali lagi dalam kes pembunuhan kanak-kanak autisme, Zayn Rayyan Abdul Matin.

Ibu bapa kepada Allahyarham Zayn Rayyan sebagai Orang Yang Disyaki (OYDS) tiba di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya pada jam lebih kurang 10.10 pagi tadi.

"Ibu bapa Zayn Rayyan boleh dikenakan tuduhan selain Seksyen 302 kerana membunuh – Peguam"

Ibu bapa Zayn Rayyan kemudian dituduh mengabai dengan kemungkinan menyebabkan kecederaan anak  autisme

Ibu bapa Zayn, Zaim dan Ismanira bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas tuduhan mengabaikan anak mereka sehingga mungkin menyebabkan kecederaan fizikal terhadap kanak-kanak autisme itu pada Disember tahun lalu.

Kredit: Malaysia Gazette/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote otai_g 13-6-2024 12:14 PM
Jd dgn pendakwaan ini menunjukkan bkn ibu bapa dia yg bunuh la. X gitu gang?
Quote otai_g 13-6-2024 12:14 PM
Jd dgn pendakwaan ini menunjukkan bkn ibu bapa dia yg bunuh la. X gitu gang?
Quote msdummy.2018 13-6-2024 12:50 PM
https://www.buletintv3.my/nasional/perkembangan-kes-zayn-rayyan-pertuduhan-ibu-bapa-hanya-libatkan-pengabaian-peguam/?utm_source=WA-BuletinTV3&utm_medium=social&utm_campaign=WATraffic
Quote Acik2kepam 13-6-2024 12:56 PM
Hurm mcm apa yg akak speku awal2 kena tahan reman tu jerr
Tiber rasa nak makan bahu kamben, kalo boleh
nak kamben hitam tauuu
Quote alesandra 13-6-2024 12:58 PM
Jadi haritu bapak si zayn  ni jerit fitnah...fitnah mmg betul la fitnah ye?dera pun idak.lantak acik porem kena merangkak
Quote Ahriman 13-6-2024 12:59 PM
Beria speku mcm2.
Boleh la memasing sedia kneepad sesiap.
Quote GreySuede 13-6-2024 12:59 PM
otai_g replied at 13-6-2024 12:14 PM
Jd dgn pendakwaan ini menunjukkan bkn ibu bapa dia yg bunuh la. X gitu gang?

Ya begitula ceritanya.... Mcm kes parents yg cuai/abai tertinggal anak dlm keta sampai mati tu..
Quote ultra78 13-6-2024 01:03 PM
Tak cukup bukti nak dakwa membunuh.
Quote CoffeeOverdose 13-6-2024 01:05 PM
apa beza jaminan mahkamah dab jaminan polis? Sbb parent ZR ikat jamin mahkamah dan atok nenek dia jaminan polis kan?
Quote GreySuede 13-6-2024 01:08 PM
CoffeeOverdose replied at 13-6-2024 01:05 PM
apa beza jaminan mahkamah dab jaminan polis? Sbb parent ZR ikat jamin mahkamah dan atok nenek dia ja ...

Atok nenek kena tahan dibawa ke balai...mak pak Zayn kena tuduh kat court.. tu beza jaminannya.
Quote Mary_jane 13-6-2024 01:22 PM
Ahriman replied at 13-6-2024 12:59 PM
Beria speku mcm2.
Boleh la memasing sedia kneepad sesiap.

Kneepad yang ada dunlop selesa sikit. Jenuh aih speku memacam, buat tambah dosa je. I is insaf.
Quote delia3003 13-6-2024 01:32 PM
Plost twist sangat. Penat acik² forum ber speku bertingkat²

Yang create dan sebar macam² tu harap mereput.
Quote slavehunter 13-6-2024 01:51 PM
Zaman fitnah ni sheeple memang senang masuk perangkap. Yang tak bersalah dibuat jadi salah, yang sebenar salah masih lagi walk free Semoga pembunuh sebenar Allah expose kan sooner aminnn.

Quote Gingerly 13-6-2024 01:52 PM
Dahlew salah tengok clue. Tangkap orang tak cukup bukti. Terpaksa dakwa akta lain. Acik kepam spt biasa fitnah siang mlm. Perasaan pihak yg terlibat tak fikir. Lain macam bingainya masing2. Terlebih makan terung keww terlebih cucuk ni cer kabo
Quote Kitty_catz 13-6-2024 01:53 PM
so kompom la takde kena jolok bunga kantan?

so boleh la meols masak asam pedas esok?

tu la kan dah kabo jgn perchaya wasap dr sedara jiran atas jiran atas jiran atas sepupu belah mak long punya wasap group kejiranan
Quote Decaffeinated 13-6-2024 01:59 PM
In other words it's a near perfect crime. Polis pun tak dapat kumpul bukti siapa pembunuh.

Jadilah tuduh cuai ja daripada takde pertuduhan langsung.
Quote AbukRokok 13-6-2024 02:09 PM
Kitty_catz replied at 13-6-2024 01:53 PM
so kompom la takde kena jolok bunga kantan?

so boleh la meols masak asam pedas esok?

ada ternampak tajuk tiktok kat bawah ayah zayn blablabla bunga kantan..xkuasa aku nk tgk
Quote Belibis 13-6-2024 02:10 PM
Takpelaaaa..sekurang2nya,kes simbah asid dah dilupakan warga maya..[em:3:]
Quote AbukRokok 13-6-2024 02:34 PM
kne tggu sampai akhir bersalah atau x org dalam bunuh atau org luar misteri .... dalam Edisi Siasat kata mak bapak dia yang bunuh

klu nti xboleh tjuk bapak mak dia yg bunuh maka edisi siasat xboleh diimani sgt

Lihat semua komen(3491)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 12:40 AM GMT+8 , Processed in 0.258372 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top