CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

8 Bulan Tak Bayar Sewa PPR RM124 Je Sebulan, Wanita Mengamuk Bila Penguatkuasa Terjah Rumah - "Kenapa Tak Nak Tolong Bangsa Sendiri"

13-6-2024 11:53 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8908| Komen: 96

Description: Seorang wanita dilihat meninggikan suara ke arah pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kerana disyaki gagal membayar tunggakan sewa rumah.

Seorang wanita dilihat meninggikan suara ke arah pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kerana disyaki gagal membayar tunggakan sewa rumah.

Menerus video tular, wanita itu memaklumkan suaminya jatuh sakit menyebabkan dia tak ada duit untuk membayar sewa.


Wanita itu juga dilihat mengamuk mempersoalkan tindakan pegawai menerjah rumahnya. Katanya, pegawai berkenaan sengaja membuat ‘semak’ di rumahnya dan cuba menjatuhkan bangsa sendiri.

Pegawai menjelaskan bahawa kedatangan mereka untuk membantu penyewa melunaskan bayaran dengan cara ansuran.

"Dalam whatsapp group kata akak ni tak bayar sewa PPR 8 bulan."

Kata pegawai lagi, sewa untuk kediaman itu hanyalah RM124 sebulan dan ianya tak sepatutnya terlalu membebankan. 


Di ruangan komen, pelbagai reaksi yang ditinggalkan netizen. Ada yang bersimpati dan ada juga yang tertumpu kepada dekorasi rumah yang dikatakan mewah.


Kredit: TikTok @malaysiakantoi/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote afie_m 13-6-2024 12:50 PM
amboi kak mengamuk bukan main, dok free lagi 8bln, cantik muka n rumah ko kak..
Quote Ahriman 13-6-2024 01:08 PM
Yihhh.patot bersyukur,mujur kerajaan adakan pprt.klau tk merempat la kau tepi jalan.deko rumah kemain lawa.RM124 tk boleh bayar.
Quote gekkou 13-6-2024 01:14 PM
dia mainkan isu tolong melayu
sendiri duduk free..sendiri yang tak nak tolong diri sendiri
kalau betul2 tak ada duit, kenapa tak buat rayuan bila dapat surat tunggakan sewa?
inisiatif tak ada untuk membayar hutang
guna alasan susah, pergi lah minta bantuan zakat
cuba check ada motor? ada kereta tak tu?

adab duduk rumah org pun tak ada
masih mahu sembang pasal melayu
Quote johan-adx 13-6-2024 01:19 PM
benda boleh bincang..tengking2 org tu yg jalankan tugas buat apa. dh susah org nk bantu.
Quote MadameOnion 13-6-2024 01:33 PM
dah la miskin..biadap pulak..type M pprt
Quote otai_g 13-6-2024 01:40 PM
Terbalik penghutang yg marah pemberi hutang. Patutnya pemberi hutang yg marah penghutang sbb x bayar.
Quote Decaffeinated 13-6-2024 01:55 PM
type M sangat perangai, feeling entitled sebab ini tanah M termasuk juga rumah flet pprt patut boleh duduk free.

Jap lagi adalah yang kata aku keling.
Quote yururi 13-6-2024 02:03 PM
Ummah meleis bipoti kalau tak tonggeng agama, diorang tonggeng isu kaum utk menyalahkan orang lain. Ummah miskin ni tak pernah salah, tapi DBKL, warga asing, T20 yg bersalah n membuatkan diorg dalam situasi tu
Quote uori 13-6-2024 02:10 PM
kalau kau nak tolong melayu, kau bayarlah sebab duit kau bayar tu boleh rolling nak tolong orang Melayu lain pulekkkkk
Quote CoffeeOverdose 13-6-2024 02:12 PM
8 bulam tu tk byr. klu sewa rm1K+ mgkn blh terima tk mampu. tkkan tkda inisiatif bila rasa rmh tertunggak 2/3 bulan pertama? kan ke kwsp blh keluar. ada bantuan madani lg. zakat pun ada. ni semua alasan jer ni.
Quote farhani87 13-6-2024 02:19 PM
Adoi.. Memalukan jer. Dah tahu diri susah merendahkan diri lah sikit. Cakap elok2 kat org. Ni Org nk tlg pun fikir 10 kali.
Quote edayildiz 13-6-2024 02:21 PM
100 lebih je pun...benda utama kot lps dpt gaji byr keta n umah..tp dok tahu la kot she dok keja..
Quote edayildiz 13-6-2024 02:22 PM
farhani87 replied at 13-6-2024 02:19 PM
Adoi.. Memalukan jer. Dah tahu diri susah merendahkan diri lah sikit. Cakap elok2 kat org. Ni Org nk ...

kan dasar xsedar diri
Quote allshares 13-6-2024 02:22 PM
Buduh amat sendiri yg cari masalah buh blame kat penguatkuasa ckp "tak tolong bangsa sendiri". Semua boleh ditunggang skrg, agama, bangsa, simpati.
Quote lolipopmanish 13-6-2024 02:31 PM
Teruknya perangai tp deko umah kemain lagikkk
Quote nellyberry 13-6-2024 02:35 PM
Masalahnya kau pun tak nak dengar bila pegawai tu nak explain.
Lagi ditengking-tengking.
Quote talapia 13-6-2024 02:41 PM
sakit pulak hati baca n dengar.. 8 bulan kot.. bukan rumah makpak dia nak duduk free..
bukan citer tikttok tiba2 8 bulan kemudian.
masa masih 1 bulan tak dapat bayar tu.. kau buat apa? meniaga nasi lemak pon bole dapatla klau setakat seratus lebih duit sewa tu.
amik kesempatan.
sombong pulak tu.. tak layak dibantu orang camni
Quote Supersirap 13-6-2024 02:41 PM
Kalau nak duduk rumah free cakap je la
Quote tripleid 13-6-2024 02:42 PM
X reti besyukur punya bifoti..dok KL kalo dok flat 150 sebulan berkepok2 duit boleh simpan.

Selama ni duit abis wat renovate umah dgn joli pi holiday sana sini kot sbb tu takde savings

Lihat semua komen(96)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 01:00 AM GMT+8 , Processed in 0.044190 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top