CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kes Zayn Rayyan: ‘We are so close yet so far’ – Shuhaily

13-6-2024 04:22 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 14970| Komen: 137

Description: PETALING JAYA – Pihak pendakwaan memutuskan kes pembunuhan kanak-kanak autistik, Zayn Rayyan Abdul Matiin, 6, sudah cukup dituduh di bawah Akta Kanak-Kanak ketika ini.


PETALING JAYA – Pihak pendakwaan memutuskan kes pembunuhan kanak-kanak autistik, Zayn Rayyan Abdul Matiin, 6, sudah cukup dituduh di bawah Akta Kanak-Kanak ketika ini.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Shuhaily Mohd. Zain berkata, ia selepas perbincangan mendalam dijalankan antara pasukan polis dan Pejabat Peguam Negara.

Mohd. Shuhaily berkata, tujuan pihak polis membawa ibu Zayn Rayyan ke Mahkamah Majistret Petaling Jaya semalam mengikut Seksyen 26(1) Akta Keterangan 1950.

Katanya, ia bertujuan untuk memastikan semua keterangan dan pendedahan yang diperolehi semasa siasatan boleh diguna pakai di mahkamah ketika perbicaraan.

“Selepas perbincangan mendalam dijalankan antara pasukan polis dan Pejabat Peguam Negara, pihak pendakwaan memutuskan tuduhan mengikut Akta Kanak-Kanak cukup memadai pada ketika ini, ‘we are so close yet so far’,” katanya pada sidang akhbar khas di Bukit Aman, hari ini.


Mohd. Shuhaily turut memohon orang ramai untuk tidak lagi membuat spekulasi berhubung kes berkenaan dan membenarkan proses perbicaraan dijalankan dengan lancar bagi memberikan keadilan kepada Zayn Rayyan.

“Kes ini amat sensitif kerana ia melibatkan mangsa seorang kanak-kanak istimewa dan tertuduh pula ibu dan bapanya, saya berharap masyarakat diluar sana berhenti membuat spekulasi mengenai kes ini agar keadilan kepada mangsa dapat dilaksanakan,” katanya. 

Sumber – KOSMO! ONLINE.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 13-6-2024 06:38 PM
Hm maknanya polis masih suspect mak ayahnya la
Quote Salwarahmad 13-6-2024 07:43 PM
Orix replied at 13-6-2024 06:38 PM
Hm maknanya polis masih suspect mak ayahnya la

Cume x cukup kuat bukti ke or cmana erk skrg ni
Quote Decaffeinated 13-6-2024 10:24 PM
Even the police sounds disappointed.
Quote AnnaSendin 13-6-2024 11:14 PM
Sherammmkalau bethol.
Baca kat tele edisi siasat.
Quote makadek 13-6-2024 11:15 PM
Ngko pn hemm
Quote jalfa 13-6-2024 11:25 PM
Tak pe lahh..pastikan sabitkan kes pengabaian dengan hukuman maksimum...aku x sanggup nak baca tele tu sebab nanti emosi jadi tak stabil ..terbayang bayang palk nanti..just baca je komen komen nurtizen tentang tele edisi siasat tu..tahniah lah kpd polis yg dah berushaa siang malam utk selesaikan kes ni
Quote eyansss 14-6-2024 12:21 AM
Salwarahmad: Cume x cukup kuat bukti ke or cmana erk skrg ni


biasanya sebab bukti tak cukup/ kuat so taknak kalah kalau sabit 302… sebab tu DA sabitkan dengan akta kanak2…  kiranya nak jugak justice ditegakkan walaupun sedikit senget…
Quote eyansss 14-6-2024 12:21 AM
Salwarahmad: Cume x cukup kuat bukti ke or cmana erk skrg ni


biasanya sebab bukti tak cukup/ kuat so taknak kalah kalau sabit 302… sebab tu DA sabitkan dengan akta kanak2…  kiranya nak jugak justice ditegakkan walaupun sedikit senget…
Quote malaygirl 14-6-2024 12:25 AM
Dah terbaca kat ES. Aduh terbayang2 sampai tak boleh tido dibuatnya. Memang kejam betul apa yang dibuat pada arwah.
Quote ultra78 14-6-2024 12:26 AM
Tak ada motif orang lain nak bunuh budak oku tu. Dari awal lagi mmg suspicious.
Quote anony-mous 14-6-2024 12:27 AM
eyansss replied at 14-6-2024 12:21 AM
biasanya sebab bukti tak cukup/ kuat so taknak kalah kalau sabit 302… sebab tu DA sabitkan dengan ...

Based on telegram ES, rasa xpuas hati kalau x dpt sabit 302. X adil. Mcm tu sng la mak bunuh ank. Tp dlm masa yg sama geram jgk dgn SOP polis masa early case. Smpai saspek x diletakkan bawah jagaan sapa2 siap boleh pi tukarkan baju pampers bagai
Quote LoveSungmin 14-6-2024 12:33 AM
malaygirl replied at 14-6-2024 12:25 AM
Dah terbaca kat ES. Aduh terbayang2 sampai tak boleh tido dibuatnya. Memang kejam betul apa yang dib ...

i tak sanggup nak baca sampai habis.. nanti terbayang²..
Quote netto_ 14-6-2024 12:39 AM
B1, b2 mesti tgh tergelak baca berita ni. Diorg kan sewel
Quote malaygirl 14-6-2024 12:42 AM
LoveSungmin replied at 14-6-2024 12:33 AM
i tak sanggup nak baca sampai habis.. nanti terbayang²..

Ye memang terbayang2. And sekarang I terbayang2 sampai tak boleh tido. Perasaan bercampur baur. Marah, sedih, terkilan, geram semua ada. So better kalau belum baca jangan baca.
Quote grouper 14-6-2024 12:49 AM
Bukti x cukup maksudnya gunting, pisau kecil n tali yg digunakan suspek tu dah dibuang la ye..barang2 ni klau ikutkan report dari ES tu la klau betul..
Quote jazaa100 14-6-2024 12:52 AM
malaygirl replied at 14-6-2024 12:25 AM
Dah terbaca kat ES. Aduh terbayang2 sampai tak boleh tido dibuatnya. Memang kejam betul apa yang dib ...

ES tu apa....
Cite le sikit kat sini
Quote malaygirl 14-6-2024 01:04 AM
jazaa100 replied at 14-6-2024 12:52 AM
ES tu apa....
Cite le sikit kat sini

ES=Edisi Siasat

Ada report ditulis yang memang Izz dan Zaim yang bunuh Zayn. Panjang jugak lah. Nak summarize tak pandai. Tapi memang dua syaitan tu lah yang buat sampai hilang nyawa budak tu.
Quote matbad 14-6-2024 02:20 AM
netto_: B1, b2 mesti tgh tergelak baca ...

Rasa puas menang
Quote hmmlantakko 14-6-2024 08:45 AM
dsr polis sohai bodoooo. pentingkan imej kimakk kau dr jalankan tugasss. phuiiii

pastu acah ckp omputih kononn.  pdhl kau yg tkde integriti. org bwhn kerja mcm nk mampus siasat. kau pentingkan imej haprak kau je. semoga Allah tunjuk le kebnrn dan bagi kat kau tanggung saham bodoh sombong kau tu

Lihat semua komen(137)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 12:36 AM GMT+8 , Processed in 0.218437 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top