CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Alami Muntah-Muntah Sejurus Pulang Ke Rumah, Eyra Hazali Sekeluarga Masuk Hospital

10-7-2024 08:53 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 9169| Komen: 10

Description: Pelakon popular, Eyra Hazali, 25, bersama suami, Haziq Nazli dan dua anak mereka kini dirawat di sebuah pusat perubatan kerana disyaki mengalami keracunan makanan.

Pelakon popular, Eyra Hazali, 25, bersama suami, Haziq Nazli dan dua anak mereka kini dirawat di sebuah pusat perubatan kerana disyaki mengalami keracunan makanan.

Ibu kepada pelakon itu, Qhuzie Mohd Johari mendedahkan bahawa Eyra mula mengalami muntah-muntah selepas menjaga anak keduanya, Endra, di wad.

Kejadian tersebut bermula apabila Eyra mengalami muntah-muntah sejurus pulang ke rumah. Tidak lama kemudian, anak sulungnya, Hayder, turut mengalami muntah-muntah dan cirit-birit, yang memerlukan dia dimasukkan ke wad.

Suami Eyra, Haziq, yang menjaga Eyra di wad, juga mula mengalami muntah-muntah yang teruk dan dikejarkan ke wad kecemasan pada jam 3 pagi.

Doktor kini sedang memantau keadaan kesihatan Eyra yang sedang hamil enam bulan.

“Keracunan makanan memang boleh berjangkit satu keluarga kerana mereka berkongsi tandas yang sama,” kata Qhuzie. Keadaan Eyra yang lemah dan mengalami muntah-muntah memerlukan pengawasan lebih rapi kerana kehamilannya.




Anak kedua Eyra, Endra, mengalami dehidrasi akibat keracunan makanan.

Menurut Qhuzie, Eyra memberitahu bahawa Endra mengalami muntah-muntah yang teruk sehingga terpaksa dimasukkan ke wad.

“Endra tidak makan dan minum serta hanya minum sedikit susu akibat keracunan makanan,” tambahnya.

Qhuzie bersama ahli keluarga lain kini menjaga Eyra dan dua anaknya di wad. Haziq pula dirawat di wad bangunan lain dan dijaga oleh ahli keluarganya.

“Buat masa ini, Eyra tidak boleh menerima pelawat kecuali ahli keluarga terdekat. Saya mohon kepada semua peminat yang menyayangi Eyra untuk bersama-sama berdoa agar diberikan kesembuhan buat Eyra, suami dan dua anaknya serta dipermudahkan segala urusan kami sekeluarga,” kata Qhuzie.

Sebelum ini, Eyra memuat naik hantaran di InstaStory mengenai keadaan kesihatan anak keduanya, Endra Haqimie, 2.

Pemilik nama sebenar Hazirah Qasdina Hazali ini berkongsi bahawa Endra mengalami muntah-muntah yang teruk tanpa henti, sehingga dibawa ke hospital untuk pemeriksaan lanjut.

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamapea 10-7-2024 09:03 AM
lately ramai yg mengalami keracunan mknn...
semoga eyra & family cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan...Aamiinn...
Quote azimodin 10-7-2024 09:38 AM
Family kitorang pon ramai yang muntah2 lepas gathering. Padahal makan benda yang sama tapi ada yang elok sihat xde masalah.
Quote blekkep 10-7-2024 11:32 AM
azimodin replied at 10-7-2024 09:38 AM
Family kitorang pon ramai yang muntah2 lepas gathering. Padahal makan benda yang sama tapi ada yang  ...

food poisoning ade yg bkn punca dr makanan...root cause mmg makanan lar tp spreading tu bleh jd dari najis cth gune tandas yg same dgn org yg dh kena food poisoning..
Quote Incanto 10-7-2024 11:40 AM
mamapea replied at 10-7-2024 09:03 AM
lately ramai yg mengalami keracunan mknn...
semoga eyra & family cepat sembuh dan dipermudahkan sega ...

betul...selalu dgr org kena food poisoning skrg

minggu lepas biras aku kena lepas makan roti telur, masuk hospital satu malam sebab dehidrated


Quote Bungatulip1171 10-7-2024 11:43 AM
Aah betul..byk dengar org kena food poisoning sehari dua ni..sama ada kena kat sekolah pergi kenduri atau kedai makan..berhati2 lah ye semua..jaga kebersihan
Quote azimodin 10-7-2024 12:50 PM
blekkep replied at 10-7-2024 11:32 AM
food poisoning ade yg bkn punca dr makanan...root cause mmg makanan lar tp spreading tu bleh jd da ...

Tu la. Maybe 2-3 orang yg kena direct dari source, yg lain terjangkit bila tolong kemas muntah. Dah 3 hari kes pertama dalam family aku, ni ada lagi yg baru start x sihat. Sorang baru je ambik darah kat soital, result x keluar lagi. Jarap2 bulan la rotavirus ke hapa. Nasib baik xde lagi yang demam2.
Quote mamapea 10-7-2024 01:20 PM
Incanto replied at 10-7-2024 11:40 AM
betul...selalu dgr org kena food poisoning skrg

minggu lepas biras aku kena lepas makan roti tel ...

kt ofis pun ramai...berjangkit2...kena kt budak2 kesian...
Quote myhairisbad 10-7-2024 01:36 PM
Yea ada baca jgk.. klu share toilet, kemungkinan nak berjangkit tu tinggi. Get well soon semua
Quote Lulu_717 10-7-2024 02:21 PM
Food poisoning biasa @ rotavirus? Kalau rotavirus mmg lembik jadinya.
Quote hokeypokey 10-7-2024 03:46 PM
semoga cepat sembuh

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.043171 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top