CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: cmf_almondpecan

Thai Royal Family v2

  [Copy link]
 Author| Post time 13-9-2023 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
forselab replied at 13-9-2023 05:36 PM
sayang pasangan diraja ni tiada pewaris...mereka pun berkahwin sesama sepupu kan..?tp kisah pewari ...

Jalur keturunan mereka kebanyakannya memang mati muda dan tiada anak atau ada anak seorang dua tapi mati muda juga. Mak raja prajadhipok ni adik beradik dengan bapak dia. Maksudnya kahwin sesama adik beradik sama bapa berlainan mak. Mak dia queen saovabha dan bapanya king chulalongkorn kedua2nya adalah anak kepada king mongkut. Mak tiri dia lagi 3 orang pun adik beradik mak bapak dia juga. Jadi anak2 daripada 4 orang queen ni anak2 dia mati muda dan selalu sakit. Prince chakrabongse pun mati muda sebab sakit paru2 setelah berhujan. Prince mahidol bapa kepada raja ananda mahidol dan raja bhumibol pun mati umur 30an sebab sakit organ dalaman rosak. Ananda mahidol tu sendiri walaupun mak dia orang kebanyakan, dia pun selalu sakit2 sejak kecik cumanya dia mati tertembak. Kalau mengikut kajian genetik moden hari ini, kahwin sesama sedara apatah lagi adikberadik memang cenderung anak2 tu tak sihat dan tak kuat sebab gene penyakit diwarisi dari kedua belah ibu dan bapa dari punca yang sama. Mungkin sebab tu anak2 king chulalongkorn berdarah raja (anak gahara) akhirnya tiada seorang pun yang tinggal walaupun ada berpuluh anak. Tapi anak2 dia dari isteri2 orang kebanyakan ramai yang panjang umur misalnya prince rangsit yang jadi penasihat kepada raja bhuminol anak sedaranya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-9-2023 10:14 AM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 13-9-2023 06:31 PM
Jalur keturunan mereka kebanyakannya memang mati muda dan tiada anak atau ada anak seorang dua tap ...

ooh begitu kisahnya...tak sangka yg raja dorang ni dulu biasa berkahwin sesama adik beradik...
patutla King Bhumibol pjg usianya...maknya org kebanyakan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2023 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
habis dah baca kisah royal thai v1 v2
menarik sungguh segala input yg diberi
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2023 05:38 PM | Show all posts
Satu2nya gambar Queen Suthida yg saya jumpa kt Bangkok..kt Maeklong Train Station..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2023 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
disneyrecess replied at 6-5-2019 07:28 AM
Raja thai mmg terlalu ikut adat, especially bila part ramalan sami tentang anak2 dulu. Mak iols asal ...

confirm ke islam?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2023 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa isteri kedua Raja Thai xpnh muncul bsma mcm sblm ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-5-2024 09:20 AM | Show all posts
Queen Silvia attended the Child Protection Summit 2024 in Bangkok







Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Lelaki warga asing dakwa diliwat tarik balik laporan polis, suspek dibebaskan
mojarean_XLelaki warga asing dakwa diliwat tarik b
Views : 14675 Replies : 44
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12627 Replies : 96
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12757 Replies : 78
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 114348 Replies : 2976
Tengok le perangai AI sekarang
bensolo333Tengok le perangai AI sekarang
Views : 9992 Replies : 11
Hati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
lucky_peaceHati-Hati Ketika BerSELFIE ~~~
Views : 46093 Replies : 139
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87643 Replies : 36
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40302 Replies : 335
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59473 Replies : 107

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:57 AM GMT+8 , Processed in 0.068452 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list