CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

The Malaysian Insider Ditutup Kerana Masalah Kewangan

15-3-2016 10:08 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3637| Komen: 9

Description: The Edge Media Group (TEMG) mengumumkan hari ini bahawa portal beritanya The Malaysian Insider (TMI) akan mula ditutup sejak tengah malam esok, kerana gagal mendapat sokongan kewangan.



sumber foto : google image


The Edge Media Group (TEMG) mengumumkan hari ini bahawa portal beritanya The Malaysian Insider (TMI) telah ditutup sejak tengah malam tadi kerana gagal mendapat sokongan kewangan.

Menurut TEMG, pihaknya telah rugi RM10 juta dalam masa 20 bulan sejak mengambil alih TMI pada Jun 2014, namun tidak dapat mencapai persetujuan dengan tiga pihak yang berminat untuk membeli portal tersebut.

Kesemua 59 kakitangan TMI akan dilepaskan dengan pakej pampasan.

“Dalam dua bulan lepas, kami didekati tiga pihak luar (semuanya sudah mempunyai perniagaan media) yang berminat untuk mengambil alih TMI, setelah kami mengumumkan untuk melupuskannya sebagai sebahagian daripada penstrukturan TEMG,” kata Ho Kay Tat, ketua pegawai eksekutif TEMG dalam satu kenyataan.


TMI mula ditubuhkan pada Februari 2008.- CARI Infonet



sumber : http://www.themalaymailonline.com

6

Bagus
6

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
10

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (41 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 15-3-2016 10:16 AM
Betul Ke Ni?:The Edge buat keputusan menutup The Malaysian Insider
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=1959737
Tan Siew Loo
Quote _______ 15-3-2016 12:00 PM
Pekerja semua pemalas kaki bullshit ...cemana tak rugi? Lain la kalo utusan pemalas yang ditanggung umno
Quote AbukRokok 15-3-2016 12:14 PM
kusangka Utusan bungkus dulu
sekali TMI masuk kubur dulu daaaaaa
Quote misscendol 15-3-2016 01:12 PM
Kena tutup sbb masalah kewangan ke or sebab terlalu byk membongkar kan keburukan kerajaan. Hewhewhew. Utusan yg berapa kali kena saman dgn anwar pon xbungkus lagi. Nampak sgt nk nipu
Quote lkick2113 15-3-2016 01:20 PM
Kihkih kih
Quote chimpera 15-3-2016 07:55 PM
misscendol replied at 15-3-2016 01:12 PM
Kena tutup sbb masalah kewangan ke or sebab terlalu byk membongkar kan keburukan kerajaan. Hewhewhew ...

utusan tu da tentu2 la geng2 umno backup
tmi ni geng2 pakatan xmo backup ke
Quote misscendol 15-3-2016 09:15 PM
chimpera replied at 15-3-2016 07:55 PM
utusan tu da tentu2 la geng2 umno backup
tmi ni geng2 pakatan xmo backup ke

bekap pon xguna kalau kerajaan dah campur tangan. Mcm xbiase ko kan... Only in msia brooo
Quote Acong 15-3-2016 09:55 PM
takde org buat tabung selamatkan TMI?   
Quote lorelai 15-3-2016 11:06 PM
Malah tutup sbb sesawang melanggar akta..

Kalau kna tutup sbb gulung tikar takde le logo macc tu. Org bodoh je fikir sebegitu

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.042950 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top